Ολυμπιακός: Η αγωνία των Πορτογάλων

Το βράδυ της Πέμπτης (20/5) ο Φερνάντο Σάντος θα ανακοινώσει την αποστολή της Πορτογαλίας για το EURO και οι Σεμέδο, Σα είναι σε «αναμμένα κάρβουνα». Δεν βλέπουν καθόλου τον Μπρούμα τα ρεπορτάζ στην ιβηρική χώρα. 

Ολυμπιακός: Η αγωνία των Πορτογάλων

Το βράδυ της Πέμπτης (20/5) ο Φερνάντο Σάντος θα ανακοινώσει τα 26 ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα αποτελέσουν την αποστολή της εθνικής Πορτογαλίας για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2021.

Από τον Ολυμπιακό ο Ρούμπεν Σεμέδο και ο Ζοσέ Σα είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν σοβαρές πιθανότητες να βρίσκονται στην αποστολή, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ στην Πορτογαλία ο Μπρούμα δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα παρά τους τραυματισμούς των Πέδρο Νέτο και Ντανιέλ Ποντένσε. Προηγούνται άλλοι παίκτες στις επιλογές του Σάντος για την επίθεση (μαζί με Ρονάλντο, Αντρέ Σίλβα, Ντιόγκο Ζότα, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ), όπως ο φορμαρισμένος Γκονζάλο Γκουέδες της Βαλένθια και ο Ράφα της Μπενφίκα.

Η μάχη είναι για τους Σεμέδο και Σα. Για τον στόπερ του Ολυμπιακού οι πιθανότητες είναι πολλές, καθώς οι τρεις σίγουροι είναι οι Πέπε, Ρούμπεν Ντίας και Ζοσέ Φόντε, ενώ διεκδικούν θέση εκτός από τον Σεμέδο οι Ντομίνγκος Ντουάρτε της Γρανάδα και Λουίς Νέτο της Σπόρτινγκ.

Ο Ζοσέ Σα διεκδικεί τη θέση του τρίτου τερματοφύλακα πίσω από τον Ρουί Πατρίσιο και τον Άντονι Λόπες. Βασικός αντίπαλός του που έχει και το προβάδισμα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Πορτογάλων είναι ο Ρουί Σίλβα της Γρανάδα. Με τον Σα να έχει και αυτός πάντως σοβαρές ελπίδες.

Στην Πορτογαλία εκτιμούν ότι μπορεί η αποστολή του Σάντος να έχει εκπλήξεις και αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την ανακοίνωση των επιλογών του. Όπως φυσικά και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αν και πιθανότατα θα μάθουν αρκετά νωρίτερα από τις ανακοινώσεις εάν θα βρίσκονται ή όχι στη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή του καλοκαιριού.