Η σημασία του Τσέλσι-Λέστερ για τον Ολυμπιακό

Πόσο σημαντικό είναι το αποψινό ματς (22:15) ανάμεσα σε Τσέλσι και Λέστερ για τον Ολυμπιακό και γιατί το περιμένουν στον Πειραιά με κομμένη την ανάσα.

Η σημασία του Τσέλσι-Λέστερ για τον Ολυμπιακό

Ακόμα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ομιλία που έκανε στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στον Ρέντη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Premier League και ο τελικός του Champions League καθορίζουν την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το ματς που περιμένουν άπαντες στον Πειραιά διεξάγεται απόψε και τα βλέμματα τους θα είναι στραμμένα σε αυτό. Όλος ο Ολυμπιακός θα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα αγώνα της Premier League. Ο λόγος φυσικά για την αναμέτρηση ανάμεσα σε Τσέλσι και Λέστερ που θα διεξαχθεί στις 22:15 στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

Για τον Ολυμπιακό είναι όλα τα λεφτά αυτή η αναμέτρηση, αφού θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό αν οι Λονδρέζοι θα διατηρήσουν τη θέση τους στην πρώτη τετράδα της Premier League. Είναι ξεκάθαρο τι θέλει ο Ολυμπιακός. Θέλει η Τσέλσι να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Champions League μέσω της Premier League και όχι κατακτώντας το τρόπαιο στον τελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι. Εάν οι "μπλε" μείνουν εκτός τετράδας του πρωταθλήματος τότε η αγωνία του Ολυμπιακού θα παραταθεί έως τις 29 Μαΐου όταν και θα διεξαχθεί ο τελικός και εκεί θα είναι στο πλευρό της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Τι γίνεται απόψε; Η Λέστερ είναι στην 3η θέση με 66 βαθμούς, η Τσέλσι τέταρτη με 64 βαθμούς και την ακολουθεί στους 63 η Λίβερπουλ. Οι Λονδρέζοι θέλουν τη νίκη απόψε για να φτάσουν τους 67 και επί της ουσίας να κλειδώσουν μία θέση στην πρώτη τετράδα. Μαθηματικά δεν θα έχει τελειώσει η Τσέλσι γιατί η Λίβερπουλ έχει ακόμα δύο ματς με Μπέρνλι εκτός και Κρίσταλ Πάλας εντός, αλλά θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να ανατραπεί η κατάσταση. Η Τσέλσι θα έχει ακόμα την Κυριακή να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Άστον Βίλα στο τελευταίο ματς της σεζόν.

Έτσι η νίκη επί της Λέστερ είναι μονόδρομος, αλλά και οι "αλεπούδες" για τον ίδιο λόγο θέλουν την επιτυχία. Μάλιστα η Λέστερ αν νικήσει στο Λονδίνο σφραγίζει και μαθηματικά μία θέση στην πρώτη τετράδα. Στην Τσέλσι δεν αρκεί η ισοπαλία γιατί αν αύριο η Λίβερπουλ νικήσει τη Μπέρνλι θα την έχει ρίξει από την τετράδα.

Ο Ολυμπιακός εάν δεν του κάνει το χατίρι η Τσέλσι θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον πρώτο προκριματικό, δηλαδή 6-7 Ιουλίου κάτι που σημαίνει ότι αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία, περίπου δέκα μέρες μετά τον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Εάν η Τσέλσι δεν του χαλάσει τα σχέδια και μείνει στην τετράδα τότε οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού θα ξεκινήσουν 20-21 Ιουλίου με την προετοιμασία να ξεκινάει στα μέσα Ιουνίου. Να επισημάνουμε ξανά ότι όλο το θέμα έχει να κάνει με τις μέρες ξεκούρασης που θα έχουν οι ποδοσφαιριστές, διότι ο βαθμός δυσκολίας του πρώτου προκριματικού δεν είναι μεγάλος.