Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι και ο… βραχνάς των διεθνών

Η αγωνία του Ολυμπιακού για την Τσέλσι, οι πιθανοί αντίπαλοι του πρώτου προκριματικού γύρου και οι διεθνείς που θα έχουν υποχρεώσεις στις αρχές Ιουνίου.

Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι και ο… βραχνάς των διεθνών

Ακόμα είναι όλα στον… αέρα όσον αφορά την προετοιμασία του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά εξαρτάται από την Τσέλσι για το πότε θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της τη νέα αγωνιστική περίοδο. Και για τους Πειραιώτες είναι ένας πραγματικός "πονοκέφαλος" όλο αυτό που συμβαίνει διότι δεν μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό του.

Η αγωνία του Πέδρο Μαρτίνς έχει να κάνει με τις ημέρες ξεκούρασης που θα έχουν οι ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι παίζουν σερί δύο χρόνια και φέτος έχουν μεγάλη ανάγκη να πάρουν ανάσες.

Ο αντίπαλος που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που παίξει στον πρώτο προκριματικό γύρο δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, διότι δεν είναι μεγάλης δυναμικής. Χαρακτηριστικά πιθανοί αντίπαλοι των πρωταθλητών εάν παίξουν τον πρώτο προκριματικό θα είναι οι εξής ομάδες: Μπάνια Λούκα (Βοσνία), Μπούντουντσνοστ * (Μαυροβούνιο), Καϊράτ Αλμάτι * (Καζακστάν), HJK Ελσίνκι * (Φινλανδία), Ρίγα * (Λετονία), Σαχτιόρ Σαλιγκόρσκ * (Λευκορωσία), Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία), Νόα ή Αλασκέρτ (Αρμενία), Σάμροκ Ρόβερς * (ΕΪΡΕ), Kόνα Κουέι (Ουαλία), Βαλούρ Ρέικιαβικ * (Ισλανδία), Μπόντο Γκλιμτ * (Νορβηγία), Γιουρόπα (Γιβραλτάρ), Φλόρα Ταλίν (Εσθονία). Με αστερίσκο συμβολίζονται εκείνες που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα στη χώρα τους.

Ένα άλλο θέμα που βασανίζει τον Πορτογάλο προπονητή έχει να κάνει με τους διεθνείς ποδοσφαιριστές. Από τις 2 έως τις 8 Ιουνίου δεν θα έχει στη διάθεση του αρκετούς παίκτες. Συγκεκριμένα είναι πολύ πιθανό να του λείπουν με τις εθνικές ομάδες οι Σα, Τζολάκης, Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Ντρέγκερ, Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Σισέ, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βρουσάι, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Αραμπί, Χασάν. Και σε περίπτωση που παίζει στον πρώτο προκριματικό δεν θα τους έχει στο μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας.