Τσαλουχίδης: «Θεωρείται φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά είναι ένα ματς – Το αξίζουν και οι δύο»

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού αλλά και του ΠΑΟΚ, μίλησε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και την πορεία της Βέροιας.

Τσαλουχίδης: «Θεωρείται φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά είναι ένα ματς – Το αξίζουν και οι δύο»

Ο γενικός διευθυντής της Βέροιας και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Γιώτης Τσαλουχίδης, μίλησε στο Metropolis, για την πορεία της Βέροιας αλλά και τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη της Βέροιας και την εν γένει της πορεία φέτος:

«Κάναμε μια σημαντική νίκη και αποφασιστική. Δεν απομακρυνθήκαμε από αντιπάλους που είμαστε κοντά, όπως ο Πανσερραϊκός και η Καβάλα. Είμαστε εδραιωμένοι στη 2η θέση, υπάρχουν πολλές αγωνιστικές ακόμη, θα δούμε τι θα γίνει.

Σαν ομάδα από την αρχή δείξαμε τις δυνατότητές μας. Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές η υπέρμετρη σιγουριά δημιουργεί προβλήματα, όπως φάνηκε στα προηγούμενα δύο ματς. Είμαστε μια ομάδα πολύ καλή και δυνατή για τα δεδομένα της κατηγορίας, αλλά έχουμε και μια διοίκηση πρότυπο σε λειτουργία και συνέπεια. Έχουμε ένα καταπληκτικό αθλητικό κέντρο. Γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από όλους μας. Κοιτάμε να είμαστε μέσα στη δυάδα, με καλή ομάδα. Δεν περιμένουμε την αναδιάρθρωση. Όποιος θεωρεί σίγουρο τον εαυτό του στην άλλη κατηγορία, μπορεί να πάθει ζημιά. Λίγα λόγια και πολλές πράξεις».

Για το εάν θα δούμε και πότε στη Super League τη Βέροια:

«Μακάρι να πηδούσαμε έτσι τις κατηγορίες. Έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας. Προσγειωμένοι και σωστοί στις επιλογές μας να είμαστε. Ο σχεδιασμός μιας ομάδας παίζει ρόλο, να είμαστε προσεκτικοί. Τις ικανότητες τις έχουν όλοι. Ο Θωμας ο Τρούπκος που είναι γενικός αρχηγός, ο Παύλος ο Δερμιτζάκης ο προπονητής μας… Ο δρόμος στο ποδόσφαιρο είναι στρωμένος με αγκάθια και όχι με ροδοπέταλα».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

«Μπορεί να θεωρείται φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά τα φαβορί φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Ο τελικός είναι ένα ματς, παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι ένα παιχνίδι.

Αυτός είναι ο καλύτερος τελικός και βάσει βαθμολογίας και υλικού. Έχουν και οι δύο ανθρώπους που πασχίζουν για την ομάδα τους. Αυτές είναι οι καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή.

Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και θα φανεί αγωνιστικά ποιος θα κερδίσει μέσα στο γήπεδο. Αγωνίστηκα και στις δύο ομάδες και σέβομαι τις ομάδες που αγωνίστηκα. Και οι δύο ομάδες το αξίζουν να δούμε ένα καλό τελικό».