Η ψυχή του Σάββα Θεοδωρίδη...

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε όπως άξιζε στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον το 46ο πρωτάθλημα. Το πρώτο χωρίς τον Σάββα που θα πανηγυρίζει κι εκείνος εκεί ψηλά...

Η ψυχή του Σάββα Θεοδωρίδη...

Με τον «τρελο»Ματιέ συμπαρουσιαστή του Χρήστου Φερεντίνου να κλέβει την παράσταση και να δίνει το ρυθμό, η γιορτή του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τίτλου είχε τα πάντα. Τιμή στο παρελθόν της ομάδας, στο παρόν του ποδοσφαιρικού τμήματος και των τμημάτων που φέρνουν (και θα συνεχίσουν) διακρίσεις όπως αυτή των κοριτσιών του πόλο, στο μέλλον με την τεχνολογική αρτιότητα της εκδήλωσης που δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο εντυπωσιακή στη συγκεκριμένη δύσκολη εποχή.

Τιμή στην ιστορία του κορυφαίου συλλόγου που από τη στιγμή της ίδρυσής του δε σταματά να συλλέγει τίτλους. Στους παλιούς πρωταγωνιστές του, στους τωρινούς θριαμβευτές υπό τις οδηγίες του ακούραστου εργάτη Πέδρο Μαρτίνς, σε αυτούς που ακολουθούν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν συγκινημένος και έδειξε σε ακόμη μία φιέστα αποφασισμένος για να οργανώσει κι άλλες για την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός πήρε πανάξια ένα πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε μαθηματικά εδώ και ένα μήνα. Το πρώτο που γιόρτασε χωρίς τον Σάββα Θεοδωρίδη. Ο μεγάλος Ολυμπιακός που έφυγε από τη ζωή πέρυσι, ένα μήνα μετά την προηγούμενη φιέστα. Και η δική του ψυχή θα είναι πάντα σύμβολο αυτού του συλλόγου, η δική του ψυχή θα αγαλλίαζε την ώρα της γιορτής και των πανηγυρισμών για την ομάδα που υπηρέτησε σε όλη τη ζωή του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το ντέρμπι είχε νικήτρια την ομάδα που ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός από το εικοσάλεπτο κι έπειτα πήρε τον απόλυτο έλεγχο και θα μπορούσε - εκτός από το γκολ του Μασούρα και τα δοκάρια - να είχε κάνει μεγαλύτερο σκορ. Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν πρόβλημα. Ο τραυματισμός του Σωκράτη προκαλεί αναστάτωση στο πλάνο του Μαρτίνς για τον τελικό, παρόλο που η τριάδα Σεμέδο, Εμβιλά, Χολέμπας παρέχει εγγυήσεις. Η φάση που πρέπει να δουν και να ξαναδούν στον Ρέντη όλες τις επόμενες μέρες είναι εκείνη με την ευκαιρία του Κρμέντσικ. Την κακιά στιγμή για τον Σωκράτη. Διότι ο Σα χρειάστηκε να κάνει μια μεγάλη απόκρουση, αλλά στη συνέχεια είδε τον Ουάρντα ολομόναχο μπροστά του. Και αμέσως μετά τον Τσιγγάρα να σουτάρει επίσης ανενόχλητος.

Μάθημα προς αποφυγή γενικώς είναι η αντίδραση της άμυνας σε αυτή τη φάση, αλλά ενόψει τελικού ακόμη περισσότερο. Γιατί αν ο ΠΑΟΚ βρει ξανά τέτοια ευκαιρία στο ΟΑΚΑ θα την αξιοποιήσει. Και μετά το νταμπλ δεν θα είναι καθόλου απλή υπόθεση. Που φυσικά, ούτως ή άλλως δεν είναι...