Η Ελλάδα «πρωταθλήτρια» σε οφειλές ποδοσφαιριστών

Η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» σε οφειλές ποδοσφαιριστών. Η ενημέρωση από τον ΠΣΑΠ που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μέσω του FIFA FUND, σημαντικό ποσό για την αποπληρωμή δεδουλευμένων

Η Ελλάδα «πρωταθλήτρια» σε οφειλές ποδοσφαιριστών

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ

«Ολοκληρώθηκε και επίσημα η πρώτη φάση του FIFA FUND που κάλυπτε αιτήσεις για την περίοδο Ιούλιο 2015 – Ιούνιο 2020.

Σε σύνολο 36 χωρών μελών των FIFA – FIPRO , ο ΠΣΑΠ , δίνοντας την απαιτούμενη βαρύτητα και καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε να λάβει την πρώτη θέση στις εγκεκριμένες αιτήσεις.

Πιο συγκεκριμένα έγιναν συνολικά δεκτές 291, αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στο 1/3 του συνόλου των αιτήσεων, αφού είναι χαρακτηριστικό πως η δεύτερη Μαλαισία και η τρίτη Τουρκία είχαν αθροιστικά 264.

Το συνολικό ποσό του ταμείου ανέρχεται στα 5.000.000 δολάρια, από το οποίο τα μέλη μας θα μοιραστούν 1.360.301, το μεγαλύτερο που μοιράστηκε σε μία χώρα!

Κατανοούμε πως το συγκεκριμένο ποσό σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στο συνολικό χρέος των ομάδων προς τα μέλη μας, παρ` όλα αυτά θεωρούμε πως θα τους παρέχει κάποια βοήθεια.

Δυστυχώς όμως, για ακόμη μία φορά, η ποδοσφαιρική Ελλάδα καταλαμβάνει μια παγκόσμια αρνητική πρωτιά,

Αλλωστε εκτός των χρημάτων που απώλεσαν οι ποδοσφαιριστές από ομάδες που χρεοκόπησαν από το 2015 και έπειτα, υπάρχουν και πάρα πολλοί που έχασαν το εισόδημά τους σε αντίστοιχες προγενέστερες περιπτώσεις.

Με γνώμονα την ανάπτυξη και βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι καιρός όλοι οι ποδοσφαιρικοί φορείς να βρούμε λύσεις και να δημιουργήσουμε μηχανισμούς προστασίας για τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εν μία νυκτί χάνουν τα δεδουλευμένα χρήματα ετών».