Η «άλλη» πρόκληση του ΠΑΟΚ για τον Μαρτίνς

Πέραν της ευνόητης επιθυμίας του Πέδρο Μαρτίνς για δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ υπάρχει και ένα άλλο προσωπικό κίνητρο για τον προπονητή του Ολυμπιακού. 

Η «άλλη» πρόκληση του ΠΑΟΚ για τον Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει απόψε (12/5-19.30) να νικήσει τον ΠΑΟΚ για να συνδυάσει με ένα θετικό αποτέλεσμα τη γιορτή του για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος στην ιστορία του. Και το ίδιο θα προσπαθήσει φυσικά να κάνει στις 22/5 (21.00) στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ίδια ομάδα στο ΟΑΚΑ ώστε να πανηγυρίσει το νταμπλ για δεύτερη στη σειρά χρονιά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ασχολείται ιδιαίτερα με αριθμούς και στατιστικά, αλλά θα ήταν ωραίο για την απολύτως επιτυχημένη παρουσία του Πορτογάλου τεχνικού στον πάγκο του Ολυμπιακού να καταφέρει να ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ σε νίκες, σε αυτή την τριετία που βρίσκεται στην Ελλάδα και τον έχει αντιμετωπίσει με τον Ολυμπιακό. Διότι ο ΠΑΟΚ παραμένει η μοναδική ομάδα με την οποία ο Μαρτίνς δεν έχει θετικό πρόσημο αποτελεσμάτων.

Την πρώτη χρονιά του Πέδρο ο Ολυμπιακός ηττήθηκε δύο φορές από τον πρωταθλητή εκείνης της σεζόν ΠΑΟΚ (0-1 στο Φάληρο, 1-3 στην Τούμπα). Πέρυσι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν έξι φορές για πρωτάθλημα, play off και Κύπελλο. Στην κανονική διάρκεια 1-1 εντός έδρας και 1-0 στη Θεσσαλονίκη, όπως και στα play off. Αλλά ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 στο «Καραϊσκάκης». Στο Κύπελλο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2 στην Τούμπα και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 στη ρεβάνς, με πρόκριση για τους Πειραιώτες στον τελικό. Και φέτος στην κανονική διάρκεια 1-1 στην Τούμπα, 3-0 για τον Ολυμπιακό στο γήπεδό του, ενώ στα play off ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 στην Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, δηλαδή, σε 11 αναμετρήσεις με τον Μαρτίνς ο Ολυμπιακός έχει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Με τις δύο ομάδες να έχουν σκοράρει από 12 γκολ. Στην έδρα του σε 5 αγώνες, ο Ολυμπιακός έχει 2 νίκες και 2 ήττες, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Αν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός νικήσει στα δύο ντέρμπι που έχει μπροστά του με τον ΠΑΟΚ, θα τον ξεπεράσει σε αυτόν τον τομέα των αναμετρήσεων που έχουν δώσει την τελευταία τριετία. Θα έχει κάνει ακόμη πιο ευχάριστη τη φιέστα, θα έχει πάρει το νταμπλ και θα έχει υποσκελίσει τον αντίπαλό του. Δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο...