Η νέα άμυνα του Ολυμπιακού και ο Σωκράτης

Η πίστη του Πέδρο Μαρτίνς στον Αλέξανδρο Καλογερόπουλο, η διαφορετική άμυνα του Ολυμπιακού με τον Άρη και το πρώτο ματς που χάνει σε τρεις μήνες ο Παπασταθόπουλος. 

Η νέα άμυνα του Ολυμπιακού και ο Σωκράτης

Αποδεκατισμένος στην άμυνα θα παίξει σήμερα (5/5-17.15) ο Ολυμπιακός στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη για την 7η αγωνιστική των play off της Super League καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από απουσίες για διάφορους λόγους.

Δεν ταξίδεψαν με την αποστολή της πειραϊκής ομάδας οι τραυματίες Μπα, Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος (έχει κάποιες μικροενοχλήσεις από το ματς με τον ΠΑΣ), ο τιμωρημένος Χολέμπας, αλλά και ο Λαλά με τον Κρίστινσον που επίσης είναι ανέτοιμοι. Δίχως έξι παίκτες στην άμυνα, δηλαδή, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι στόπερ, αφού και ο Χολέμπας το τελευταίο διάστημα ως κεντρικός αμυντικός αγωνίζεται στο νέο σχήμα που χρησιμοποιεί ο Μαρτίνς.

Ο μοναδικός εκ των βασικών στόπερ είναι ο Ρούμπεν Σεμέδο, ενώ ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος έχει την ευκαιρία του να είναι σε αποστολή του Ολυμπιακού προτού γίνει 17 ετών. Ο νεαρός αμυντικός θεωρείται από τις μεγαλύτερες ελπίδες για το μέλλον και ο Πορτογάλος τεχνικός τον έχει τεστάρει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Δεν αποκλείεται να πάρει και χρόνο συμμετοχής σε ματς πρωταθλήματος, λοιπόν, ένας παίκτης τον οποίο πιστεύουν πάρα πολύ στην πειραϊκή ομάδα.

Το πιθανότερο είναι ότι ο Εμβιλά θα οπισθοχωρήσει στο κέντρο της άμυνας για να παίξει μαζί με τον Σεμέδο, αλλά δεν είναι ακόμη δεδομένες οι αποφάσεις του Μαρτίνς παρόλο που τα «κουκιά» είναι μετρημένα. Λογικά θα πάει και σε αλλαγή σχηματισμού με τετράδα στην άμυνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο ματς που θα χάσει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος από τότε που άρχισε να παίζει με τον Ολυμπιακό, πριν από τρεις μήνες. Στις αρχές Απρίλη και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Έκτοτε είχε 20 συμμετοχές μέσα σε αυτό το διάστημα και έδειξε πανέτοιμος παρόλο που προερχόταν από απραξία. Ακόμη και στη ρεβάνς με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία που δεν ήταν προγραμματισμένο να χρησιμοποιηθεί, έπαιξε για λίγο στο τέλος μετά το γκολ του Χασάν.