Φυλάκιση ενός έτους στον πρώην ιατρικό σύμβουλο της Φιορεντίνα για το θάνατο του Νταβίντε Αστόρι

Ο Τζόρτζιο Γκαλάντι, πρώην ιατρικός σύμβουλος της Φιορεντίνα, είχε υπογράψει ότι ο Νταβίντε Αστόρι ήταν υγιής, ενάμιση χρόνο πριν τον τραγικό θάνατο του παίκτη των βιόλα.

Φυλάκιση ενός έτους στον πρώην ιατρικό σύμβουλο της Φιορεντίνα για το θάνατο του Νταβίντε Αστόρι

Εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Νταβίντε Αστόρι προέκυψαν τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς στον τότε ιατρικό σύμβουλο της Φιορεντίνα, Τζόρτζιο Γκαλάντι, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή.

Ο Ιταλός γιατρός είχε υπογράψει ενάμιση χρόνο πριν τον ξαφνικό θάνατο του αρχηγού της Φιορεντίνα ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν υγιής, αποτυγχάνοντας να διαγνώσει το σοβαρό καρδιακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο αδικοχαμένος Αστόρι.

Η πρόταση του εισαγγελέα Αντόνιο Ναστάσι ήταν για 18μηνη ποινή, για να αποφασιστεί τελικά ποινή ενός έτους φυλάκισης με αναστολή, με τον δικηγόρο του γιατρού, Σιγκφρίντο Φένιες, να δηλώνει μετά την ανακοίνωση της απόφασης:

"Από τα έγγραφα του δικαστηρίου δεν προέκυψε κατά τη γνώμη μου η ευθύνη του Γκαλάντι. Ούτε τα αποτελέσματα της έκθεσης έδειξαν κάτι τέτοιο. Είμαι έκπληκτος, περιμένουμε να κοινοποιηθεί το σκεπτικό της απόφασης. Η ιταλική δικαιοσύνη έχεις τρεις βαθμίδες και θα υποβάλλουμε έφεση".

Εκτός της φυλάκισης, στον Γκαλάντι επιβλήθηκε και καταβολή αποζημίωσης ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ στην οικογένεια του θανόντος.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας