Η διαφορά κλάσης, ο Μπρούμα και τα νεύρα του Χοσέ

Η διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας ήταν εμφανής στον χθεσινό ημιτελικό, αφού, όσο καλή και δουλεμένη ομάδα είναι ο ΠΑΣ, δεν μπορεί να κοντράρει τον σοβαρό Ολυμπιακό που προσφέρει γκολ και θέαμα.

Η διαφορά κλάσης, ο Μπρούμα και τα νεύρα του Χοσέ

Όμως αυτό το 3-1 που κράτησε τους Γιαννιώτες μέχρι το τέλος να ελπίζουν ότι μπορούν να φτάσουν στο θαύμα ήταν ένα πλασματικό σκορ. Γιατί ένα 5-1 ή 6-1 θα αντικατόπτριζε πολύ καλύτερα την εικόνα του χθεσινού αγώνα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να αγχώθηκε για ένα τετράλεπτο από το γκολ του ΠΑΣ, όμως πέτυχε το τρίτο γκολ, απελευθερώθηκε και στη συνέχεια έβγαλε καταπληκτικούς αιφνιδιασμούς και αυτοματισμούς για να πετύχει πολλά ακόμα γκολ, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν υπολόγιζε τον… Μπρούμα.

Μπορεί να είναι ταχύς, διεμβολιστής, έξυπνος, να βλέπει γήπεδο, αλλά για ποδοσφαιριστή με ρήτρα 6-7 εκατ. ευρώ, που σπαταλά πολύ εύκολα τις ευκαιρίες, δεν μπορεί να αξιοποιήσει διαδοχικά τετ α τετ και να τελειώσει ένα ματς, τα χρήματα που θέλει η PSV είναι πολλά, πάρα πολλά…

Να σταθώ λίγο και στον Χολέμπας: καταπληκτικός φέτος, ορεξάτος, με πολλές δυνάμεις, δίνει πολλές λύσεις στον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά ώρες ώρες λειτουργεί σαν πρωτάρης. Πήρε μια κίτρινη από τα νεύρα του, καθώς για ένα φάουλ πέταξε την μπάλα στην εξέδρα.

Λίγο αργότερα για ένα πλάγιο δεν έδινε την μπάλα και λίγο έλειψε καθώς τον πλησίασε ο Πολωνός ρέφερι να πάρει δεύτερη κίτρινη και να αποβληθεί. Κάτι που… κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) στο φινάλε του αγώνα για ένα φάουλ πάλι από τα νεύρα του στον Κάστρο, που του είχε κάνει στην προηγούμενη φάση εκείνος σκληρό φάουλ που δεν υποδείχθηκε. Φάουλ που ήταν για κίτρινη, η οποία φυσικά δεν δόθηκε. Όμως είσαι ο Χολέμπας, μπαρουτοκαπνισμένος σε μεγάλα πρωταθλήματα και σε πολύ πιο μεγάλα και κρίσιμα παιχνίδια. Δεν είσαι ο 18χρονος που τον πιάνει κορόιδο ο αντίπαλος…