Ευτυχώς που δεν επέλεξε τον Μπεργκ, τα μεγάλα κλαμπ σέβονται όλες τις θρησκείες

O Oλυμπιακός για ένα ακόμη κρίσιμο ματς έδειξε ωριμότητα, έπαιξε όπως έπρεπε για να προκριθεί και, το σπουδαιότερο, είχε στη σύνθεσή του τον Ελ Αραμπί, τον παίκτη που απλοποιεί το ποδόσφαιρο και οδηγεί την ομάδα του από νίκη σε νίκη. Τα μεγάλα κλαμπ σέβονται όλες τις θρησκείες

Ευτυχώς που δεν επέλεξε τον Μπεργκ, τα μεγάλα κλαμπ σέβονται όλες τις θρησκείες

Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς γίνεται πιο ώριμος, παίζει όπως πρέπει και παίρνει με χαρακτηριστική ευκολία τα αποτελέσματα που θέλει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Όλοι όμως πρέπει να ανάψουν μια μεγάλη λαμπάδα σε αυτόν που έφερε τον Ελ Αραμπί. Ο Μαρτίνς τον εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο, αλλάζει ενδεκάδες και βαδίζει ολοταχώς για το δεύτερο νταμπλ της καριέρας του. Και δικαιώνεται γιατί, όταν είχε να διαλέξει ανάμεσα στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και στον Μπεργκ, προτίμησε τον πρώτο...

Τι να πεις στον Πορτογάλο; Ότι δεν βάζει τον Φορτούνη και προτιμάει τον Μπρούμα; Θα σου δείξει τον φωτεινό πίνακα και το σκορ, με αποτέλεσμα να σωπάσουν όλοι όσοι κάνουν καλοπροαίρετη κριτική. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν τον Μαρτίνς και δεν μπορεί κανείς να του προσάψει οτιδήποτε. Και ο Βαλμπουενά στον πάγκο και ο Φορτούνης και ο Ολυμπιακός στον τελικό.

Από εκεί και πέρα ωραία και αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Ολυμπιακού να ζητήσει τη διακοπή του αγώνα για το Ραμαζάνι, αφού πολλοί παίκτες του είναι μουσουλμάνοι και πρέπει να τους έχει ευχαριστημένους. Και ινδουιστές και βουδιστές να ήταν, το ίδιο έπρεπε να κάνει, γιατί τα μεγάλα κλαμπ σέβονται τις θρησκείες αλλά και το χρώμα των παικτών τους χωρίς να κάνουν διακρίσεις. Και ο Ολυμπιακός είναι σπουδαίο κλαμπ, από τα κορυφαία στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα: Διακόπηκε προσωρινά ο αγώνας για το... Ραμαζάνι (vid)

Ταυτόχρονα ο πρωταθλητής έχει το βλέμμα του στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στα πρωταθλήματα Αγγλίας γιατί θέλει να βγουν στην επόμενη διοργάνωση η Τσέλσι και η Παρί από τις χώρες τους και όχι ως κάτοχοι του τροπαίου. Ο Ολυμπιακός χθες έπαιξε το 50ό ματς της σεζόν και κουβαλά άλλα 59 από πέρυσι, με αποτέλεσμα οι παίκτες του να θέλουν ξεκούραση και αυτήν θα την εξασφαλίσουν αν δεν παίξουν στον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό θα συμβεί αν οι δυο προαναφερθείσες ομάδες πάρουν το εισιτήριο από τα πρωταθλήματά τους.

Βέβαια η ΕΠΟ για άλλη μια φορά έβαλε τον Ολυμπιακό να παίξει από Κυριακή σε Τετάρτη, έδωσε μια μέρα ξεκούρασης περισσότερη στον ΠΑΣ και έκανε το χατίρι των «Δικεφάλων» με τη μετάθεση του αγώνα τους τη Μεγάλη Πέμπτη. Δεν πρέπει όμως στον Πειραιά να μεμψιμοιρούν, γιατί έχουν την ομάδα για να κερδίζουν, παρά τις αντίξοες συνθήκες και το εχθρικό περιβάλλον. Το δείχνουν στο γήπεδο.

Τώρα πλέον πρέπει να τελειώσουν αξιοπρεπώς τα πλέι οφ, να μη δώσουν δικαιώματα, να κερδίσουν αν είναι δυνατόν όλους τους αντιπάλους τους και να ετοιμαστούν για τον τελικό του Κυπέλλου για το κερασάκι στην τούρτα.

Πολλούς επαίνους για τον ΠΑΣ Γιάννινα που για άλλο ένα ματς δεν κλείστηκε, δεν έπαιξε αντιποδόσφαιρο και με οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο θα είχε περάσει στον τελικό του Κυπέλλου. Το απέδειξε στα 3 ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αφού τον δυσκόλεψε αφάνταστα, τόσο στα Γιάννινα, όσο και στον Πειραιά.

Ο Αργύρης Γιαννίκης έφτιαξε ένα μοντέρνο σύνολο, χωρίς μεγάλα ονόματα, κι αν παραμείνει στην Ηπειρο, του χρόνου ο ΠΑΣ θα τρυπώσει στα πλέι οφ. Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις και ήταν η καλύτερη ομάδα μετά από αυτές του Big-4, παρότι δεν είχε δίπλα τους οπαδούς του, που είναι η μεγάλη δύναμη του.