Ο... τρίτος τελικός δεν θα είναι τόσο δύσκολος!

Με τον Άρη ήταν η έμπνευση Μπουχαλάκη. Με τον ΠΑΣ ήταν ο Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός έχει περάσει τις πιο οργανωμένες ομάδες στο δρόμο για το νταμπλ. 

Ο... τρίτος τελικός δεν θα είναι τόσο δύσκολος!

Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή και μέχρι τώρα στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός έχει αποκλείσει ομάδες που είχαν τρομερές φιλοδοξίες διάκρισης στο θεσμό. Κι αυτό τις έκανε ακόμη πιο επικίνδυνες, πέραν του ότι πράγματι είναι πολύ οργανωμένες και φτιαγμένες από τους προπονητές τους με ποδοσφαιρικό ορθολογισμό. Τόσο ο Άρης, όσο ο ΠΑΣ.

Φυσικά τη δόξα στον Ολυμπιακό δεν την δίνει το Κύπελλο και η κατάκτησή του. Έχουν γίνει άλλα σπουδαιότερα. Όμως επειδή είναι ο τελευταίος στόχος μιας χρονιάς επιτυχιών, με αυτό ασχολείται το κλαμπ. Και καλά κάνει. Το νταμπλ δεν το υποτιμά ο Ολυμπιακός, όπως και κανέναν τίτλο, γι΄αυτό έχει και μακράν τους περισσότερους.

Στον τελικό θα βρει τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ. Λογικά τον ΠΑΟΚ. Από τον οποίο μπορεί να έχασε πρόσφατα στην Τούμπα, αλλά δύσκολα θα συναντήσει στις 22 Μαΐου τόσες δυσκολίες όσες είχε από τον Άρη και τον ΠΑΣ. Με την έμπνευση Μπουχαλάκη στο «Βικελίδης» και τα δύο ματς με τον ΠΑΣ που είχαν αν μη τι άλλο σασπένς. Ειδικά ο επαναληπτικός είχε και πολύ θέαμα.

Θα πείτε ότι ο Ελ Αραμπί στο ξεκίνημα της επανάληψης θα έκανε το 3-0 και ο ΠΑΣ θα είχε παραδοθεί πιθανώς και σε συντριβή. Ή ότι ο Μπρούμα μετά το γκολ του έχασε τρία πανεύκολα για να ξεπεράσει μέχρι και τον Μαροκινό στο σκοράρισμα. Πράγματι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα και έχει καλύτερους παίκτες σε όλες τις γραμμές από τον ΠΑΣ. Και από τον Άρη. Και από τον ΠΑΟΚ. Μη λέμε τα ίδια και για τη δουλειά του προπονητή και για πράγματα πρώτοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού παραδέχονται. Κι ας μη δείχνει την... πραγματική διαφορά το +24 (και βάλε) στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, όπως ψελλίζουν μερικές φορές κάποιες φωνές.

Σε μια άλλη ανάγνωση, βέβαια, άλλες συνθήκες θα υπήρχαν στην περίπτωση που ο Παντελάκης ισοφάριζε μετά το γκολ του Καρτάλη (ή αν άνοιγε το σκορ στην κοντινή κεφαλιά που έκοψε ο Σεμέδο). Ή αν ο Καρτάλης έκανε το 3-2 στις καθυστερήσεις. Ή αν θυμηθούμε τις αποκρούσεις του Σα με τον Μιλιντσεάνου στο πρώτο ματς, μετά το 1-0 του ΠΑΣ και πριν το 1-1 του Χασάν.

Ήταν δύσκολη η πρόκριση του Ολυμπιακού. Κι επειδή μπορεί να ασκηθεί και κριτική για τα ατομικά λάθη ή για τον αιφνιδιασμό όταν το 2-0 πήγε να γίνει 2-2, καλό θα είναι να σκεφτούμε ότι υπάρχει και ο αντίπαλος. Κι ο ΠΑΣ είναι όντως πολύ καλή ομάδα που έδινε ιστορικό αγώνα στο Φάληρο. Και τα έδωσε όλα για να πετύχει κάτι που για τον Ολυμπιακό είναι απλά συνήθεια και «κερασάκι στην τούρτα». Σοβαρός ήταν ο Ολυμπιακός και προσεκτικός στον επαναληπτικό. Σε μεγάλα διαστήματα του ματς έκρυβε την μπάλα όπως μόνον αυτός μπορεί να κάνει. Σωστή η επισήμανση όλων όσα θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερα, αλλά σεβασμός και στον αντίπαλο που ήταν αξιοθαύμαστος...

Υ.Γ. Τον Ελ Αραμπί μετά από χρόνια θα τον θυμόμαστε και θα λέμε πόσο ευλογημένοι ήμασταν που τον είδαμε στα μέρη μας.

Υ.Γ.2: Εξαιρετικό ματς από τον Μασούρα. Πολύτιμος. Ο Μπρούμα έβαλε το πιο κρίσιμο γκολ, πάνω που γινόταν θρίλερ. Αλλά αδικεί τον εαυτό του. Κι ο Ρέαμπτσιουκ στο πρώτο μέρος πήγαινε πύραυλος μπρος-πίσω. Στο γήπεδο φαίνεται καλύτερα από την τηλεόραση.

Υ.Γ.3: Πολύ σημαντική η νίκη του Ολυμπιακού και για... Παναθηναϊκό, ΑΕΚ. Βγήκε από τη μέση ο ΠΑΣ και το ευρωπαϊκό εισιτήριο από το πρωτάθλημα παραμένει υπό διεκδίκηση.