Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα: Άμυνα «μπετόν» Vs επίθεση «κίνδυνος»! (vids)

Ο Ολυμπιακός δεν δέχεται γκολ στο Φάληρο φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ ο ΠΑΣ σκοράρει μακριά από τους «Ζωσιμάδες». Το ενδιαφέρον στοιχείο για τον ημιτελικό του Κυπέλλου. 

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα: Άμυνα «μπετόν» Vs επίθεση «κίνδυνος»! (vids)

Απαραίτητη συνθήκη για να προκριθεί ο Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου είναι να μη δεχτεί γκολ από τον ΠΑΣ στην αποψινή (28/4-19.00) ρεβάνς. Ακόμη πιο αναγκαίο, όμως, είναι για την ομάδα των Ιωαννίνων να σκοράρει, καθώς με το 1-1 του πρώτου αγώνα, χρειάζεται οπωσδήποτε γκολ αφού σε διαφορετική περίπτωση ακόμη κι αν κρατήσει τον Ολυμπιακό χωρίς σκορ μένει εκτός τελικού.

Κι εδώ υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο. Από τη μία πλευρά υπάρχει η εξαιρετική αμυντική επίδοση του Ολυμπιακού στο γήπεδό του στις φετινές εγχώριες διοργανώσεις κι από την άλλη οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη έχουν βάλει γκολ στα (πολύ) περισσότερα από τα εκτός έδρας φετινά παιχνίδια τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο! Προφανώς εάν ο Ολυμπιακός επιθετικά κάνει αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή να βρει μία ή και περισσότερες φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, θα καθορίσει την τύχη του αγώνα. Αλλά εάν η άμυνά του συνεχίσει να κρατάει το «μηδέν» όπως κάνει συνήθως στο «Γ. Καραϊσκάκης», τότε θα περάσει σίγουρα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δει την άμυνά του φέτος στο Φάληρο σε 19 ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου να δέχεται μόλις 5 τέρματα. Εκ των οποίων τα 3 με πέναλτι (Δουβίκας στο 4-1 με Βόλο, Μήτρογλου στο 1-1 με Άρη και Μακέντα στο 3-1 με ΠΑΟ). Το τέταρτο είναι αυτογκόλ του Μπα στο 2-1 του Κυπέλλου με τον Άρη και ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει σε ροή αγώνα στο γήπεδο του Ολυμπιακού είναι ο Πινακάς στο 5-1 με την ΑΕΛ. Στα υπόλοιπα 14 ματς ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχτεί γκολ στο γήπεδό του.

Από την πλευρά του ο ΠΑΣ έχει δώσει 17 αγώνες μακριά από το γήπεδό του φέτος και έχει βάλει γκολ στους 13! Δεν σκόραρε μόνο στην ήττα από τον Ολυμπιακό με 1-0 στο Φάληρο, σε αυτή από τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο με 2-0 για το πρωτάθλημα και στις «λευκές» ισοπαλίες με ΑΕΛ και Λαμία. Ενώ στις προηγούμενες φάσεις του Κυπέλλου είχε βάλει τρία γκολ στο Περιστέρι στο πρώτο τέταρτο και δύο στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο πάλι πολύ νωρίς.

Η συμπαγής «ερυθρόλευκη» άμυνα εναντίον της πολύ επικίνδυνης και παραγωγικής επίθεσης του ΠΑΣ για μια θέση στον τελικό...

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΧΕΣ