Ολυμπιακός: Ο δημιουργός Ελ Αραμπί

Στο νέο του ρόλο ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έφτασε στα play off τις ασίστ που είχε με τον Ολυμπιακό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός: Ο δημιουργός Ελ Αραμπί

Είναι γεννημένος γκολτζής. Εκτελεστής. Ικανός να σκοράρει ανά πάσα στιγμή και με κάθε τρόπο. Όπως έχουμε ξαναγράψει πλησιάζει τα 150 γκολ στην τελευταία πενταετία. Όμως ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν κάνει μόνον αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά τώρα που ο Πέδρο Μαρτίνς, με το 3-4-3, τον χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο εκτός περιοχής, ώστε να «τραβάει» τους αντίπαλους αμυντικούς έξω από αυτήν και να πασάρει προς τους συμπαίκτες του που συγκλίνουν. Είτε είναι ο Μπρούμα, ο Μασούρας ή όποιος άλλος.

Ο Μαροκινός σέντερ φορ πήγε να κάνει αυτό το πράγμα κάποιες φορές και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Μία μπαλιά του προς τον Μασούρα ήταν εκπληκτική στις αρχές της επανάληψης, αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή. Όχι όπως στο 5-1 του ΟΑΚΑ, όταν είχε βρει τον Έλληνα εξτρέμ επίσης με υποδειγματικό τρόπο για το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού.

Εκείνη ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη ασίστ του Ελ Αραμπί με το νέο σχηματισμό του Ολυμπιακού. Η δεύτερη ήταν η πάσα του στον Μπρούμα, για το πρώτο γκολ των Πειραιωτών εναντίον της «Ένωσης», όταν όλοι περίμεναν ότι ο Μαροκινός θα σουτάρει, αλλά εκείνος είδε τον συμπαίκτη του «φάτσα» με το άδειο τέρμα και απλούστευσε την κατάσταση.

Σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, όταν έπαιζε κλασικός προωθημένος, ο Ελ Αραμπί είχε δώσει δύο ασίστ στον Καμαρά. Στις νίκες επί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΛ. Και ήδη έχει σερβίρει δύο γκολ στις αναμετρήσεις των play off για Μασούρα και Μπρούμα στα ντέρμπι με την ΑΕΚ. Περισσότερες από τα γκολ που ο ίδιος έχει σημειώσει, καθώς έχει σκοράρει μόνο μία φορά, με το δώρο του Λόπες στο 1-5 του ΟΑΚΑ. Για να αποδειχτεί ότι εκτός από εξαιρετικός στο σκοράρισμα είναι και παίκτης «ομάδας».

Φυσικά θα μπορούσε να είχε βάλει και ο ίδιος κάποια γκολ παραπάνω αφού έχασε ορισμένα εύκολα (ακόμη και στο πρόσφατο ματς), αλλά και οι ασίστ του θα ήταν περισσότερες εάν οι συμπαίκτες του είχαν καλύτερα τελειώματα. Και με την ΑΕΚ και στα προηγούμενα...