Δεν ήταν μόνο η «γκολάρα»...

Ο Χρήστος Μεγγλίδης γράφει για την παρθενική εμφάνιση του Κώστα Φορτούνη και τα σημάδια ότι έχει πάρει το μήνυμα για τον φετινό ρόλο του.

Δεν ήταν μόνο η «γκολάρα»...

Καλή ήταν η πρώτη εικόνα των νέων παικτών του Ολυμπιακού στο φιλικό με την Βάτενς. Ο Καμαρά είχε όλα τα στοιχεία του μοντέρνου box to box χαφ, ο Γκερέρο ήξερε ακριβώς που να βρίσκεται σε κάθε στιγμή σκοράροντας και δύο τέρματα, ο Μάνος ήταν συνεπής με τις ευκαιρίες και από ατυχία δεν έβαλε γκολ, ο Τσιμίκας έδειξε πόσο βελτιωμένος επέστρεψε από το εξωτερικό. Ωραία στοιχεία έδειξε κατά διαστήματα και ο Μπουχαλάκης, ενώ ο Γιαννιώτης ήταν σε ετοιμότητα όταν χρειάστηκε (όπως και ο Χουτεσιώτης στο πρώτο ημίχρονο).

Θα πείτε «ποιά Βάτενς;»... Σωστό, αλλά να μην ξεχνάμε επίσης ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι μιας νέας ομάδας, ενός νέου προπονητή και εντός του πιο σκληρού μέρος της προετοιμασίας. Δεν ήταν εικόνα για πανηγυρισμούς, θα επρόκειτο για αφέλεια, όμως όποιος δεν χαμογέλασε και δεν είδε υγεία στο παρθενικό ματς του νέου πρότζεκτ, μάλλον θα κοίταζε το Γαλλία-Αργεντινή και δεν θα πρόσεξε καν αυτό το φιλικό.

Ο Φορτούνης έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Το πιο ενθαρρυντικό για τον Έλληνα άσο ήταν η αίσθηση που έβγαλε ότι αυτή η χρονιά δεν θα είναι σαν την προηγούμενη για τον ίδιο. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει εάν θα υπάρξει συνέχεια κι αν όλες οι εμφανίσεις του όταν θα έρθουν τα σοβαρά και τα πιο δύσκολα θα είναι το ίδιο «χορταστικές». Ωστόσο το μήνυμα το έστειλε ο Κώστας ότι έχει... λάβει το μήνυμα. Ο Μαρτίνς τον προορίζει για κεντρικό πρωταγωνιστή, ο κόσμος περιμένει τον κανονικό Φορτούνη αυτή τη σεζόν, ο ίδιος δείχνει ότι έχει τη διάθεση να ανταποκριθεί.

Δεν ήταν μόνο το φανταστικό γκολ. Ήταν η παρουσία του σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Η συμμετοχή του στο δοκάρι του Μάνου, η σέντρα σουτ που δεν πρόλαβε ο Βρουσάι, το γύρισμα στον Μάνο με το σουτ του μικρού να αποκρούεται, στην έξοχη συνεργασία του με τον Καμαρά προτού δώσει την ασίστ στον Μάνο για το γκολ που κακώς δεν μέτρησε. Το κυριότερο: ήταν το πείσμα του να βοηθάει σε κάθε τομέα, να γυρίζει στην άμυνα για να κόψει μια αντεπίθεση, να έχει μεγάλη συμμετοχή στο πρέσινγκ ψηλά, να κάνει τάκλιν και μαρκαρίσματα που δεν μας έχει συνηθίσει, να δείχνει πράγματα που δεν υπάρχουν στο ρεπερτόριό του.

Με μεγάλο ενδιαφέρον και ανυπομονησία θα περιμένουμε τα επόμενα δείγματα από τον Φορτούνη σε αυτή την προετοιμασία. Με την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνέχεια και θα θυμηθούμε πάλι τον Φορτούνη της προετοιμασίας επί Σίλβα και φυσικά τον τόπο που έπαιξε σε εκείνη την κορυφαία σεζόν της μέχρι τώρα καριέρας του στον Ολυμπιακό.