Έβαλε γκολ και τάξη ο Σωκράτης

Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης (1-0) έχει αρκετά θέματα για συζήτηση, αλλά τη διαφορά την έκανε το γκολ και η άνεση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. 

Έβαλε γκολ και τάξη ο Σωκράτης

Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα παρόλο που νίκησε σε ακόμη ένα παιχνίδι και μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως αφετηρία για το φινάλε, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά στο πρωτάθλημα και κυρίως το νταμπλ. Το είπε και ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς που προτίμησε να κρατήσει εκτός πολλούς βασικούς και να αλλάξει πρόσωπα και διάταξη. Περιμένοντας περισσότερα και από τα πρόσωπα και από το... σύστημα, αυτό το πολύ επιθετικό 4-4-2 με τους Χασάν, Κάιπερς μπροστά, αλλά και Βαλμπουενά, Βρουσάι, Τιάγκο και Καμαρά στα πλάγια και στον άξονα.

Σαφώς και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε σκοράρει, αλλά βέβαια και ο Ολυμπιακός είχε αρκετές ευκαιρίες με ένα σχήμα που προβληματιζόταν περισσότερο από την έλλειψη συνοχής και χρόνου συμμετοχής. Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν τα πολλά λάθη και οι ανοιχτοί χώροι στην άμυνα στο ξεκίνημα, κάτι που διορθώθηκε με την παρουσία του Παπασταθόπουλου, ο οποίος αντικατέστησε τον Αβραάμ που τραυματίστηκε την ημέρα που έγραψε ιστορία με τις 200 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις με την «ερυθρόλευκη». Δεν το ευχαριστήθηκε, αλλά θα μπορούσε να είναι και χειρότερα για την ομάδα εάν ο Ριέρα έβαζε το γκολ εκεί που πέρασε με άνεση τους στόπερ του Ολυμπιακού και πλάσαρε για λίγο έξω.

Ο Παπασταθόπουλος έβαλε αμυντική τάξη στον Ολυμπιακό και ήταν αυτός που σκόραρε το νικητήριο τέρμα, παίρνοντας καλή θέση στην αντίπαλη περιοχή. Και γενικά είχε παρουσία που δεν άφησε τους παίκτες του Ράσταβατς να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί στην επανάληψη, όταν προσπάθησαν να βρουν την ισοφάριση.

Για τον Ολυμπιακό εκτός από τον Σωκράτη, καλύτερα τα πήγαν οι πιο έμπειροι παίκτες του παρά εκείνοι που έψαχναν να αρπάξουν ευκαιρία. Ο Βαλμπουενά πήρε ρυθμό, ο Καμαρά είχε στιγμές για να σκοράρει με καλύτερα τελειώματα, ενώ ακόμη και ο Ελ Αραμπί που πέρασε αλλαγή αντί του Χασάν που έμοιαζε μπερδεμένος στην περιοχή, λειτούργησε σωτήρια αμυντικά σε μια φάση που ο Ιγκλέσιας περίμενε στο άδειο τέρμα για να ισοφαρίσει.

Από τους παίκτες που δεν αγωνίζονται συχνά, ο Κάιπερς ήταν σαφώς ο πιο ορεξάτος και με ωραίες ενέργειες κι στα δύο ημίχρονα. Ενώ ο Κρίστινσον ήταν σε ετοιμότητα στις εξόδους του. Ο Λαλά άρχισε θετικά, αλλά και πάλι υπήρξε πρόβλημα. Αυτή τη φορά με τον τραυματισμό του. Και με τον Γάλλο μπακ πότε για το ένα πότε για το άλλο να μην μπορεί να βρει το ρυθμό του.

Για τον Ολυμπιακό ήταν μια δυνατή πρόβα ενόψει ΑΕΚ και ΠΑΣ, με ευκαιρία για κάποιους να κερδίσουν χρόνο και για άλλους «ανάσες». Σίγουρα χρειάζεται καλύτερη εικόνα στη συνέχεια, αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως «οδηγός».