Πλέι οφ - Super League 1: Η πέμπτη στροφή με δύο ντέρμπι

Εμβόλιμη 5η αγωνιστική των πλέι οφ με τρεις αναμετρήσεις, εκ των οποίων οι δύο πολύ σημαντικές όσον αφορά τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη τη νέα χρονιά.

Πλέι οφ - Super League 1: Η πέμπτη στροφή με δύο ντέρμπι

Πρώτο χρονικά παιχνίδι το... αδιάφορο Ολυμπιακός - Αστέρας, με τους «ερυθρόλευκους» να εντάσσουν το ματς στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τα παιχνίδια Κυπέλλου (επαναληπτικός ημιτελικός με ΠΑΣ Γιάννινα και τελικός) και τους Αρκάδες να κυνηγούν το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους πρωταθλητές περισσότερο για λόγους γοήτρου. Φέτος στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός έκανε ισάριθμες νίκες με συνολικά γκολ 7-0!

Πρώτο ντέρμπι της ημέρας αυτό της... Θεσσαλονίκης, μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, οι οποίοι προέρχονται από νίκες επί των «αιωνίων». Ο Άρης επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και ο ΠΑΟΚ 2-0 του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, η οποία είναι στο +3 από τον σημερινό της αντίπαλο (και την ΑΕΚ), δεν έχει χάσει φέτος από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο κέρδισε 1-0 εντός έδρας και τον υποχρέωσε σε ισοπαλία 2-2 στην Τούμπα.

Δεύτερο ντέρμπι της βραδιάς το... αθηναϊκό, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό. Στο +5 η «Ένωση» από το «τριφύλλι», που παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για έξοδο στην Ευρώπη. Οι «πράσινοι» έχουν προηγηθεί και στα τέσσερα ματς των πλέι οφ, αλλά έχουν πάρει μόλις 4 από τους 12 διαθέσιμους βαθμούς. Η ΑΕΚ, μετά τις δύο ήττες στο ξεκίνημα των πλέι οφ από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, από τους οποίους δέχθηκε συνολικά 8 γκολ (πέτυχε μόλις 2), μετράει δύο τρίποντα επί των Άρη και Αστέρα με συνολικά τέρματα 6-2. Στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια που έγιναν φέτος ο Παναθηναϊκός έκανε μία νίκη (1-2) και μία ισοπαλία (1-1).

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης
Ώρα έναρξης: 17:15 - NS1
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Νικολακάκης (Λασιθίου), Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
4ος: Κουτσιαύτης (Άρτας)
VAR: Σάντος (Πορτογαλία)
ΑVAR: Μπαλτάς (Αχαΐας)

Άρης – ΠΑΟΚ
Ώρα έναρξης: 19:30 - NS2
Διαιτητής: Ντελαζόντ (Γαλλία)
Βοηθοί: Ζακράνι (Γαλλία), Χαγκέτ (Γαλλία)
4ος: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
VAR: Μπαστιέν (Γαλλία)
ΑVAR: Μωυσιάδης (Ηπείρου)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
Ώρα έναρξης: 21:30 - NS1
Διαιτητής: Χίγκλερ (Ολλανδία)
Βοηθοί: Χόνιγκ (Ολλανδία), Μπλουέμινκ (Ολλανδία)
4ος: Φωτιάς (Πέλλας)
VAR: Μάνσχοτ (Ολλανδία)
ΑVAR: Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ