Ανακοίνωση ESL: «Πιέστηκαν να αποχωρήσουν οι αγγλικές ομάδες»

Στις συνεχείς πιέσεις απέδωσε η European Champions League την απόφαση των αγγλικών ομάδων να αποχωρήσουν από το νέο εγχείρημα, που διακύβευε πολλά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στην ανακοίνωση, πάντως, αναφέρεται ότι το πρότζεκτ βρίσκεται υπό διαμόρφωση!

Ανακοίνωση ESL: «Πιέστηκαν να αποχωρήσουν οι αγγλικές ομάδες»

Η ανακοίνωση της ESL:

"Η European Super League είναι πεπεισμένη ότι η σημερινή κατάσταση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξει.

Προτείνουμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση επειδή το υπάρχον σύστημα δεν δουλεύει. Η πρότασή μας στοχεύει στο να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί ενώ παράγει πόρους και σταθερότητα για ολόκληρη την πυραμίδα του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ολόκληρη η ποδοσφαιρική κοινότητα ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Θα παρέχει επίσης ενισχυμένες εισφορές αλληλεγγύης σε όλους τους ποδοσφαιρικούς φορείς.

ESL: Αποχώρησαν όλες οι αγγλικές ομάδες!

Παρά την εξαγγελθείσα αποχώρηση των αγγλικών συλλόγων, που είναι αναγκασμένοι να λάβουν τέτοιες αποφάσεις λόγω της πίεσης που τους ασκείται, είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρότασή μας είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους και κανόνες, όπως αποδείχθηκε από τη σημερινή δικαστική απόφαση για την προστασία της European Super League από δράσεις τρίτων.

Δεδομένων των υπαρχουσών συνθηκών, θα επανεξετάσουμε τα κατάλληλα βήματα για την αναδιαμόρφωση του πρότζεκτ, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους στόχους μας, που είναι να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενισχύοντας παράλληλα τις εισφορές αλληλεγγύης για ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα".