Καλός οιωνός για τον Ολυμπιακό παρά το 0-0 στο Τσέλσι-Μπράιτον

Η Τσέλσι δεν μπόρεσε να νικήσει τη Μπράιτον με την οποία έμεινε στο 0-0, αλλά παρόλα αυτά πάτησε στην 4η θέση της Premier League και αυτό είναι ένας καλός οιωνός για τον Ολυμπιακό ενόψει Champions League.

Καλός οιωνός για τον Ολυμπιακό παρά το 0-0 στο Τσέλσι-Μπράιτον

Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γίνεται ένας κακός χαμός τις τελευταίες ημέρες, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή, όμως, το δεδομένο είναι ότι δεν έχει αλλάξει κάτι και οι διοργανώσεις της UEFA θα διεξαχθούν με το σύστημα που ξέραμε.

Έτσι και στον Ολυμπιακό είναι υποχρεωμένοι να κοιτάζουν πότε θα παίξουν προκριματικά, διότι αυτό είναι που τους "καίει" και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον προγραμματισμό τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ έχουν βγει από τη μέση και οι Πειραιώτες έχουν την αγωνία τους για την Τσέλσι.

Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι οι Λονδρέζοι να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο επόμενο Champions League από την Premier League και όχι με την κατάκτηση του τροπαίου. Εάν γίνει με την κατάκτηση του τροπαίου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κι έχοντας τερματίσει εκτός της πρώτης τετράδας του πρωταθλήματος τότε ο Ολυμπιακός θα παίξει από τον πρώτο προκριματικό γύρο, δηλαδή στις 6-7 Ιουλίου.

Γι' αυτό και τους ενδιαφέρει τι θα κάνει η Τσέλσι στο πρωτάθλημα. Οι Λονδρέζοι μπορεί να έμειναν στο 0-0 με την Μπράιτον, αλλά έπιασαν τη Γουέστ Χαμ στους 55 βαθμούς και στην ισοβαθμία υπερτερούν. Έτσι η Τσέλσι έχει πατήσει στην τέταρτη προνομιούχο θέση που δίνει εισιτήριο για το επόμενο Champions League. Εάν μείνουν εκεί οι "μπλε" τον Ολυμπιακό δεν τον ενδιαφέρει αν θα πάρει ή όχι το τρόπαιο.