Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-3: Έτσι... έπεφτε ο Αλεξανδρής και τα έπαιρνε ο Ολυμπιακός (pics - vid)

Δεκαεννιά χρόνια πέρασαν από το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Θυμηθείτε το ματς, που έκανε τον Τάκη Λεμονή να τρέχει ως το κόρνερ για να πανηγυρίζει τα "ερυθρόλευκα" γκολ.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-3: Έτσι... έπεφτε ο Αλεξανδρής και τα έπαιρνε ο Ολυμπιακός (pics - vid)

To ματς είχε γίνει Σάββατο 20 Απριλίου του 2002 και η ΑΕΚ ήταν τρεις βαθμούς μπροστά στη βαθμολογία (55 έναντι 52 του Ολυμπιακού), έπειτα από 23 αγώνες.

Στο 22' Τσάρτας έκανε το 0-1 με πέναλτι, που αμφισβητήθηκε έντονα από τους ερυθρόλευκους, αλλά στο 43' ο Αλέκος Αλεξανδρής έδειξε σε όλους πώς... πέφτει και με ένα γυριστό - highlight ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 52ο λεπτό μετά από φάουλ του Τζόρτζεβιτς, ο Πατσατζόγλου (που ήταν απο τους κορυφαίους του Ολυμπιακού) με κεφαλιά έκανε το 2-1 και στο 58' πάλι ο Αλεξανδρής -εκμεταλλευόμενος τη λάθος συνεννόηση Φερούζεμ και Χιώτη, έκανε το 3-1, αναγκάζοντας τον προπονητή του, Τάκη Λεμονή σε σπριντ ως το κόρνερ.

Η ΑΕΚ μείωσε σε 3-2 πάλι με πέναλτι του Τσάρτα στο 76'. Στο 81' ο Ανατολάκης είχε δοκάρι και στο 91' ο Τζόρτζεβιτς με το δεξί έκανε το 4-2, αναγκάζοντας τον Λεμονή να ξαναμπεί στον αγωνιστικό χώρο για να φτάσει στο απέναντι κόρνερ για να πανηγυρίσει με τους παίκτες του!

Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ ήταν να μειώσει με τον Λάκη σε 4-3 στο 94΄...

Ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία νίκη, ισοβάθμησε με την ΑΕΚ στους 55 βαθμούς (την είχε κερδίσει και στη Νέα Φιλαδέλφεια 3-2) και την εξαργύρωσε με την κατάκτηση του 6ου συνεχόμενου τίτλου.

Ολυμπιακός (Τ. Λεμονής): Γεωργίου, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Κωστούλας, Αμανατίδης (72΄ Ανατολάκης), Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος (59΄ Ζε Ελίας), Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Τζιοβάνι, Αλεξανδρής (84΄ Νινιάδης).

ΑΕΚ (Φ. Σάντος): Χιώτης, Φερούζεμ (64΄ Κωνσταντινίδης), Γκαμάρα, Γεωργέας (26΄ Κωστένογλου), Τσάρτας, Λάκης, Ζαγοράκης, Ζήκος, Νικολαΐδης, Κασάπης, Ίβιτς.