Ολυμπιακός: Οι πρόβες (ημι)τελικού!

Ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω την ήττα από τον ΠΑΟΚ και ετοιμάζεται για τις δύο εντός έδρας πρόβες πριν από τη ρεβάνς με τον ΠΑΣ. Οι σκέψεις του Μαρτίνς. 

Ολυμπιακός: Οι πρόβες (ημι)τελικού!

Στον Ολυμπιακό προφανώς και δεν είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, καθώς ούτε η ήττα είναι ποτέ κάτι αποδεκτό για την πειραϊκή ομάδα, αλλά ούτε και η απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί να μείνει δίχως αξιολόγηση. Άλλωστε και ο Πέδρο Μαρτίνς το επισήμανε με τις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Άπαντες στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» τονίζουν ότι ο μεγάλος στόχος έως το τέλος της σεζόν είναι η κατάκτηση του νταμπλ, συνεπώς η προσοχή επί της ουσίας είναι στραμμένη στον επαναληπτικό της Μ. Εβδομάδας με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Με μεγάλη προσήλωση σε αυτό το ματς, παρόλο που ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο φαβορί μετά το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης.

Το θετικό για την πειραϊκή ομάδα και τον προπονητή της είναι ότι πριν από τη ρεβάνς του Κυπέλλου στο «Γ. Καραϊσκάκης» προηγούνται δύο αναμετρήσεις για τα play off στο ίδιο γήπεδο. Την Τετάρτη (21/4-17.15) με τον Αστέρα Τρίπολης και την Κυριακή (25/4-19.30) εναντίον της ΑΕΚ. Αυτά τα παιχνίδια στο Φάληρο μπορούν άνετα να λειτουργήσουν ως πρόβες και δοκιμές για τον επαναληπτικό με την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη που ετοιμάζεται για υπέρβαση πρόκρισης και θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος.

Σε αυτούς τους αγώνες ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει την ομάδα του, ενώ θα φανεί εάν έχει στο μυαλό του να διατηρήσει το σχηματισμό με τους τρεις στόπερ ή να πάει σε ένα πιο επιθετικό σχήμα απέναντι στον ΠΑΣ που ήδη έχει αρχίσει να προβάρει το συγκεκριμένο σύστημα ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα τον Ολυμπιακό. Όπως έκανε και ο Πάμπλο Γκαρσία στο ντέρμπι της Κυριακής (18/4). Δεν αποκλείεται ο Μαρτίνς να επαναφέρει πιο γνώριμες διατάξεις για την ομάδα, από τη στιγμή που έχουν επιστρέψει στη δράση και παίκτες όπως ο Ματιέ Βαλμπουενά. Θα φανούν πολλά στα ματς με Αστέρα και ΑΕΚ ενόψει ΠΑΣ που αποτελεί και την ουσία για τους ήδη πρωταθλητές της φετινής περιόδου και επίδοξους νταμπλούχους.