Ολυμπιακός: Ας το πάρει και η Τσέλσι!

Για τον Ολυμπιακό είναι σημαντική κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την προετοιμασία του, αλλά το παν είναι να είναι ο ίδιος ακόμη πιο ισχυρός και με την ίδια αυτοπεποίθηση. 

Ολυμπιακός: Ας το πάρει και η Τσέλσι!

Ασφαλώς και για τον Ολυμπιακό παίζει ρόλο κάθε λεπτομέρεια που σχετίζεται με την προετοιμασία του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Άρα έχει πράγματι ενδιαφέρον και απασχολεί τον Μαρτίνς, τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές αν η ομάδα θα ξεκινήσει την επίπονη διαδικασία των προκριματικών για το Champions League από τον πρώτο ή από τον δεύτερο γύρο. Όπως και οτιδήποτε αφορά σε αυτό το μεγάλο στόχο, δηλαδή τους υποψήφιους αντίπαλους, τις κληρώσεις, τα γκρουπ δυναμικότητας κλπ. Κυρίως το θέμα έχει να κάνει με την υπερφόρτωση από τα πολλά ματς της τελευταίας διετίας και την ανάγκη κανονικών διακοπών και... κανονικότητας για τους παίκτες και για όλους.

Τα πιο σημαντικά, βέβαια, παραμένουν άλλα. Πάνω απ' όλα η δυναμική του ίδιου του κλαμπ ενόψει της νέας περιόδου. Αφού πρώτα, βεβαίως, τελειώσει με την... φετινή. Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά και με καλά αποτελέσματα στα ντέρμπι που υπολείπονται, όπως κυρίως με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και το νταμπλ.

Όσο για τη συνέχεια; Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει με τον Μαρτίνς παρελθόν επιτυχιών στα προκριματικά των διοργανώσεων της UEFA. Πάντα προκρίνεται. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να γίνεται με αυτόματο πιλότο. Ειδικά όσο η κατάσταση δυσκολεύει με την βαθμολογική πτώση του ελληνικού ποδοσφαίρου στις διεθνείς λίστες. Το παν είναι να διατηρηθεί η αυτοπεποίθηση που έχει η ομάδα στις θερινές διαδικασίες. Η σοβαρότητα αντιμετώπισης κάθε αντίπαλου. Είτε είναι η Κράσνονταρ και η Μπέρνλι είτε η Λουκέρνη και η Πλζεν. Κάθε ομάδα στα προκριματικά είναι, πλέον, δύσκολη. Και σοβαρό εμπόδιο.

Ο Ολυμπιακός έχει βασικά την ανάγκη να συνεχίσει να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρνει παντού. Το καλοκαίρι στα προκριματικά, το φθινόπωρο στους ομίλους, τον χειμώνα και την άνοιξη στα νοκ άουτ. Χρειάζεται να παραμείνει ισχυρός σε αυτοπεποίθηση και να γίνει ακόμη πιο δυνατός σε ρόστερ, βελτιώνοντας τις όποιες ατέλειές του και διατηρώντας τα στοιχεία που τον έχουν φέρει σε επίπεδο άνετης επικράτησης στην Ελλάδα και πάγιας ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη.

Μια χαρά θα είναι, λοιπόν, ένας τελικός Ρεάλ-Σίτι ή Ρεάλ-Παρί (που λογικά θα πάρει εισιτήριο από το πρωτάθλημά της) στο φετινό Champions League. Περισσότερο για το ίδιο το ποδόσφαιρο και λιγότερο για τον Ολυμπιακό...