Θύρα 13: Επιθετική ανακοίνωση κατά Δήμου Αθηναίων και Alpha Bank για τον Βοτανικό

Η «Θύρα 13» μέσω ανακοίνωσής της επιτίθεται κατά του Δήμου Αθηναίων και της Alpha Bank, ζητώντας ξεκάθαρες κουβέντες σχετικά με τη Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό.

Θύρα 13: Επιθετική ανακοίνωση κατά Δήμου Αθηναίων και Alpha Bank για τον Βοτανικό

Πυρά σε βάρος του Δήμου Αθηναίων και της τράπεζας Alpha Bank εξαπολύει η «Θύρα 13» με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (15/4).

Ο ιστορικότερος σύνδεσμος των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού απευθύνει προειδοποιήσεις στους δύο φορείς υλοποίησης του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό και απαιτεί να βγουν μπροστά λέγοντας την αλήθεια στον κόσμο του συλλόγου για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται.

Η ανακοίνωση της «Θύρας 13» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Η υπομονή η δική μας και ολόκληρου του κόσμου του Παναθηναϊκού εξαντλείται.

Προειδοποιούμε τον Δήμο Αθηνών:

1. Να μη λέει ψέματα αναφορικά με το αν το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη χρηματοδότηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η αίτηση που κατατέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση την προέβλεπε και η αίτηση απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν επηρεάζεται το πρότζεκτ, γιατί η χρηματοδότηση θα προέλθει από το εθνικό ΠΔΕ, επηρεάζεται όμως η εμπιστοσύνη των Παναθηναϊκών όταν σας βλέπουν να λέτε ψέματα για να δικαιολογήσετε ένα πρώτο, απλό εμπόδιο.

2. Να μη λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται πως το πρότζεκτ είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων. Δεν είναι. Στο άρθρο 12, παρ. 1 του Μνημονίου Συναντίληψης ορίζεται πως οι διμερείς και πολυμερείς συμβάσεις θα έχουν συναφθεί έως την 31/3/2021. Καμία σύμβαση δεν έχει μέχρι στιγμής υπογραφεί. Δεν επηρεάζεται το πρότζεκτ, γιατί η καθυστέρηση λίγων μηνών δεν θα ματαιώσει ένα έργο που επιθυμούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Επηρεάζεται όμως η εμπιστοσύνη των Παναθηναϊκών όταν σας παρακολουθούν να λέτε ψέματα για να δικαιολογήσετε ένα δεύτερο, απλούστερο εμπόδιο.

3. Να μη λέει ψέματα όταν διαρρέει πως το χάσμα μεταξύ Ερασιτέχνη και ΠΑΕ Παναθηναϊκός το γεφύρωσε ο δήμαρχος. Γελάμε με τις γελοιότητες, όλοι γνωρίζουν την αλήθεια. Αν δεν το διέρρευσε ο δήμος, να φροντίσει να διαχειριστεί τις αυτόκλητες προσπάθειες γλειψίματος.

Προειδοποιούμε την Alpha Bank:

1. Να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την ηλίθια διατύπωση του άρθρου 12, παρ. 2 του Μνημονίου Συναντίληψης που ορίζει πως η κατάρτιση των συμβάσεων θα προηγηθεί της εκπόνησης των μελετών. Εάν δεν θέλουν οι κύριοι της Alpha Bank να είναι υπεύθυνοι στα μάτια των Παναθηναϊκών για τη ματαίωση του έργου, να γνωρίζουν πως ο εκβιασμός εις βάρος του Ερασιτέχνη δεν θα περάσει. Δεν θα ψηφίσουμε μια σύμβαση για τα επόμενα 100 χρόνια του συλλόγου που θα αναφέρει μόνο το συνολικό κόστος και τα τετραγωνικά των εγκαταστάσεων του ΑΟ. Κάντε τις προμελέτες και φέρτε τη σύμβαση ολοκληρωμένη».