Ο Ολυμπιακός κυνηγά τα 100 γκολ, με Ελ Αραμπί, Χασάν, Μασούρα να έχουν ήδη 51!

Θέμα χρόνου είναι να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός τα 100 γκολ στη φετινή περίοδο, με πάνω από τα μισά από τους Ελ Αραμπί, Χασάν και Μασούρα.

Ο Ολυμπιακός κυνηγά τα 100 γκολ, με Ελ Αραμπί, Χασάν, Μασούρα να έχουν ήδη 51!

Έχοντας μπροστά του επτά ματς πρωταθλήματος και ένα ή δύο στο Κύπελλο, είναι προφανώς βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός θα ξεπεράσει τα 100 γκολ στη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς ήδη έχει σημειώσει 94. Και το εντυπωσιακό είναι ότι από αυτά τα τέρματα σε Ευρώπη και Ελλάδα, πάνω από τα μισά (51) έχουν πετύχει τρεις παίκτες. Το «φονικό» δίδυμο των Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αχμέντ Χασάν, αλλά και ο καλύτερος από ποτέ στο σκοράρισμα Γιώργος Μασούρας.

Ο Αχμέντ Χασάν είναι ο παίκτης που πέτυχε τα πιο κρίσιμα γκολ για τον Ολυμπιακό στη φετινή περίοδο, τόσο στην Ευρώπη (Μαρσέιγ, Αϊντχόφεν) όσο και στην Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά είτε να δίνουν προβάδισμα, είτε να σημαίνουν νίκες, είτε να τις σφραγίζουν. Με τον Αιγύπτιο να έχει φτάσει στα 15 τέρματα στη φετινή περίοδο (10 στο πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο, 2 στην Ευρώπη), κάτι που έχει κάνει ξανά με τον Ολυμπιακό, με την Μπράγκα και με την Ρίο Άβε. Δηλαδή να βάλει 15 τέρματα σε μία αγωνιστική περίοδο, επίδοση που λογικά θα ξεπεράσει φέτος αφού χρειάζεται μόλις ένα γκολ.

Φυσικά, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είχε τον πρώτο λόγο και φέτος σε παραγωγικότητα, παρότι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ άτυχος, καθώς δίχως δική του ευθύνη δεν μέτρησαν τα δύο τέρματα που σημείωσε. Ο Μαροκινός έχει εξασφαλίσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, αλλά όπως έχουμε επισημάνει κυνηγάει επιδόσεις καριέρας. Έχει φέτος 24 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέρυσι είχε 27. Στο Κατάρ είχε βάλει σε τρεις χρονιές 30, 33 και 27 γκολ διαδοχικά. Σε μια πενταετία, δηλαδή, έχει σημειώσει 141 τέρματα και έχει ακόμη αρκετά παιχνίδια μπροστά για να πλησιάσει ή να φτάσει τα 150!

Κοντά τους σε επίδοση τερμάτων και ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος μπορεί να μη σκόραρε με τον Παναθηναϊκό, αλλά έχει ήδη κάνει ρεκόρ καριέρας σε γκολ ανά αγωνιστική περίοδο, καθώς έχει φτάσει ήδη στα 12, ενώ πέρυσι και πρόπερσι είχε πετύχει συνολικά 11. Ο διεθνής εξτρέμ έχει σκοράρει φορές στη Super League και από μία σε Ευρώπη και Κύπελλο.