O Μαρτίνς συντρίβει ντέρμπι και ρεκόρ!

Το 3-1 επί του Παναθηναϊκού ήταν η έβδομη εμφατική νίκη του Πέδρο Μαρτίνς σε ντέρμπι. Η σύγκριση με εντυπωσιακά αποτελέσματα που είχε πετύχει ο Ολυμπιακός με άλλους προπονητές. 

O Μαρτίνς συντρίβει ντέρμπι και ρεκόρ!

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό σε αυτή την τριετία της παρουσίας του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Ο Πορτογάλος τεχνικός συμπλήρωσε μετά το 3-1 επί του Παναθηναϊκού επτά νίκες σε ντέρμπι με μεγάλα σκορ σε βάρος των παραδοσιακών αντιπάλων του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς έχει νίκησει τον Παναθηναϊκό με 3-1 και 3-0, τον ΠΑΟΚ με 3-0 και την ΑΕΚ δύο φορές με 3-0, μία με 4-1 και άλλη μία με το πρόσφατο εντυπωσιακό 5-1 στο ΟΑΚΑ. Ενώ υπάρχει και άλλη μία )όγδοη) καθαρή νίκη με 2-0 επί του ΠΑΟΚ στην περσινή ρεβάνς του Κυπέλλου.

Πιο κοντά σε τέτοια μεγάλα σκορ σε ντέρμπι στη σύγκριση με τον Πορτογάλο τεχνικό είναι ο Τάκης Λεμονής, με τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε συντρίψει την ΑΕΚ με 6-1, τον Παναθηναϊκό με 4-0 και 4-1 (στη Λεωφόρο για το Κύπελλο), αλλά και τον ΠΑΟΚ με 4-2 στην Τούμπα για το Κύπελλο. Ο Λεμονής είχε πολλά γκολ και σε άλλα ντέρμπι, αλλά με τον Ολυμπιακό να δέχεται επίσης αρκετά, όπως τις δύο φορές που επικράτησε 3-2 του ΠΑΟΚ, το 4-3 με την ΑΕΚ, αλλά και το 3-2 κόντρα στην «Ένωση».

Με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο ο Ολυμπιακός νίκησε με μεγάλα σκορ τον ΠΑΟΚ (5-1 και 4-1) και τον Παναθηναϊκό με 4-2 και 3-1. Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε είχε το 6-0 κόντρα στην ΑΕΚ και με τον Μίτσελ το 4-0 με τον ΠΑΟΚ και το 3-0 με την ΑΕΚ.

Ο Μάρκο Σίλβα είχε πανηγυρίσει σε μία σεζόν με τον Ολυμπιακό τρεις μεγάλες σε σκορ νίκες σε ντέρμπι, με 4-0 την ΑΕΚ, με 3-0 τον ΠΑΟΚ και με 3-1 τον Παναθηναϊκό. Αναλογικά με τα παιχνίδια του είναι σε επίπεδο Μαρτίνς! Ευρείες νίκες είχαν και άλλοι δύο Πορτογάλοι που δεν έμειναν πολύ, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ (4-0 στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ) και ο Πάουλο Μπέντο (3-0, επίσης την ΑΕΚ).

Ο Πέδρο Μαρτίνς τους έχει ξεπεράσει όλους και σε αυτόν τον τομέα που ανεβάζει το πρεστίζ και τη διαφορά του Ολυμπιακού έναντι των άλλων μεγάλων ελληνικών ομάδων.