Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Οι 7+2 του περσινού 3-0...

Ο Ολυμπιακός επί Μαρτίνς έχει νικήσει μόνο μία φορά με άνεση τον Παναθηναϊκό. Στα περσινά play off. Και με αρκετούς παίκτες ίδιους με αυτούς που θα είναι ξανά παρόντες στην ενδεκάδα. 

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Οι 7+2 του περσινού 3-0...

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει μόνο μία φορά από τον Παναθηναϊκό με προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς (το φετινό 1-2 στη Λεωφόρο), αλλά κι από τις νίκες που έχει κάνει μόνο μία ήταν με άνεση. Το περσινό 3-0 στα play off, πάλι ίδια αγωνιστική. Διότι εκείνο το 0-3 της πρώτης σεζόν στο ΟΑΚΑ ήταν αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε μετά τη διακοπή του αγώνα κι ενώ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με το γκολ του Γκερέρο. Ενώ με 1-0 έχει νικήσει στο Φάληρο πέρυσι με το γκολ του Ελ Αραμπί προς το τέλος και φέτος με αυτό του Φορτούνη στην αρχή.

Στο περσινό 3-0, λοιπόν, (ένα αποτέλεσμα που έχει κάνει και με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός, ενώ στην ΑΕΚ ο Μαρτίνς έχει αρκετές συντριβές αυτά τα χρόνια), οι παίκτες που είχε ο Πορτογάλος θα είναι στην πλειονότητά τους οι ίδιοι στο αρχικό σχήμα ή ως αλλαγή. Κι είναι πιθανό να μην παίξει ούτε φέτος ο Ματιέ Βαλμπουενά παρόλο που είναι στην αποστολή, εφόσον δεν κριθεί αναγκαίο να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού δεν έχει παίξει καθόλου μετά τον τραυματισμό του. Με τον Γάλλο να ήταν εκτός λόγω τραυματισμού στο περσινό ματς της 21ης Ιουνίου του 2020.

Μπορεί σε εκείνο το ντέρμπι το πρώτο γκολ να το έβαλε ο Γκιγιέρμε, το δεύτερο (του Ελ Αραμπί) να το δημιούργησε ο Ελαμπντελαουί και το σκορ να έκλεισε ο Καφού, δηλαδή παίκτες που έχουν φύγει από την ομάδα, αλλά στην ενδεκάδα ήταν επτά παίκτες που συνεχίζουν να έχουν βασικό ρόλο στην ομάδα. Ο Ζοσέ Σα, ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο Ουσεϊνού Μπα, ο Μαντί Καμαρά, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Κώστας Φορτούνης και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ενώ είχαν περάσει ως αλλαγή ο Γιώργος Μασούρας και ο Αχμέντ Χασάν.

Στο περσινό 3-0 ήταν στην ενδεκάδα οι Ομάρ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε και Λοβέρα από αυτούς που έχουν φύγει, ενώ αλλαγές είχαν περάσει και οι Γκασπάρ, Καφού και Μπρούνο. Με νέα πρόσωπα τώρα και πιθανώς στο αρχικό σχήμα τον Ανδρούτσο, τον Χολέμπας (παίκτες που ήταν και παλιά δηλαδή στον Ολυμπιακό), τον Σωκράτη, τον Εμβιλά και τον Μπρούμα.

Πέραν από την πιθανότητα οριστικής κατάκτησης τίτλου, τη ρεβάνς για την ήττα στη Λεωφόρο και οτιδήποτε άλλο, σίγουρα είναι κίνητρο για τον Ολυμπιακό να μη ζοριστεί ως συνήθως από τον Παναθηναϊκό σε ντέρμπι των τελευταίων ετών, παρά τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Με πρώτο στόχο πάντα τη νίκη, ασφαλώς, αλλά αν αυτή συνδυαστεί με ωραία μπάλα και καλό σκορ, ακόμα καλύτερα. Το μυστικό μπορεί να είναι αυτό που είχε γίνει στο περσινό 3-0, δηλαδή ένα γρήγορο γκολ κι ένα δεύτερο για να μην υπάρχουν ελπίδες στον αντίπαλο. Όπως είχε ελπίδες μέχρι τέλους ο ΠΑΟ στο φετινό 1-0 στο Φάληρο, παρόλο που το γκολ της νίκης είχε μπει από το 20΄...