Ποτέ δεν θα είναι ντέρμπι με την ΑΕΚ

Σε μια άνευ προηγουμένου παράσταση για 45 λεπτά, ο Ολυμπιακός απέδειξε (και) την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ ότι ουδέποτε τα παιχνίδια με αντίπαλο την ΑΕΚ ήταν, είναι ή θα είναι ντέρμπι.

Ποτέ δεν θα είναι ντέρμπι με την ΑΕΚ

Είναι πολλοί αυτοί που το έχουν νιώσει στο πετσί τους, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο από τους πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά και οι προπονητές που κάθονταν στους πάγκους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια δεν αφήνει την ΑΕΚ να σηκώσει κεφάλι. Είτε στο πρωτάθλημα την πετυχαίνει είτε στο Κύπελλο, βγαίνει πάντα, αν όχι νικητής, σίγουρα κερδισμένος και αήττητος. Επτά νίκες (η μία σε τελικό Κυπέλλου) και τρεις ισοπαλίες σε δέκα ματς, παρακαλώ!

Και από την άλλη ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος ζει ένα σίκουελ στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο στα παιχνίδια με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός ήταν αυτός που βίωσε το 2011 την ιστορική εξάρα από την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ματς στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σφραγίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου. Ανάλογο ήταν και το ντεμπούτο του φέτος, που τον έφερε αντιμέτωπο με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Τελικό αποτέλεσμα 3-0. Και η προχθεσινή νίκη! Τι θρίαμβος! Γραμμένος με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του Ολυμπιακού και με μαύρα σε αυτήν της ΑΕΚ.

Αυτό το 1-5 έχει δύο όψεις. Η μία ότι η ΑΕΚ βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια και στη χαμηλή αυτοεκτίμηση και η άλλη ότι ο Ολυμπιακός παραμένει… έτη φωτός μακριά από τους υπόλοιπους αυτοαποκαλούμενους διεκδικητές του τίτλου. Σε μια περίοδο που άλλες ομάδες θα είχαν λυγίσει παίζοντας ουσιαστικά δύο σεζόν συνεχόμενες χωρίς (ενδιάμεσα) προετοιμασία, ο Ολυμπιακός είναι εδώ. Είναι εδώ και αποδεικνύει σε όλους ότι πρέπει να «ψηλώσουν» πολύ για να τον κοιτάξουν έστω στα μάτια.

Και τώρα σειρά έχει ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη. Το μοναδικό ντέρμπι για τον Ολυμπιακό εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Και σε αυτό το παιχνίδι τόσο οι παίκτες όσο και ο Πέδρο Μαρτίνς έχουν κίνητρο. Όχι όπως στο ΟΑΚΑ. Ανέκαθεν το γόητρο υπερίσχυε σε αυτά τα ντέρμπι. Οι Πειραιώτες καλούνται να πάρουν το αίμα τους πίσω για τη μοναδική φετινή ήττα τους από ελληνική ομάδα. Αυτό είναι το ματς που έχουν σημαδέψει περισσότερο από τα εναπομείναντα και μέχρι να στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλητές Ελλάδας για 46η φορά στην Ιστορία τους.

Όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα, μια και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ακόμα τρία παιχνίδια για να φτάσουν και στην κατάκτηση του Κυπέλλου και να κλείσουν ονειρικά ακόμα μια σεζόν. Και στον τελικό ο Ολυμπιακός θα είναι το απόλυτο φαβορί. Είτε αποφασίσουν να του κάνουν το χατίρι στο αίτημα να γίνει μετά το Πάσχα είτε όχι και γίνει στις 22 Μαΐου. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Στην ΑΕΚ έδωσαν εφιαλτική απάντηση και την περιμένουν στον β’ γύρο στο Καραϊσκάκη, ενώ με τον ΠΑΟΚ έχουν πάψει να ασχολούνται από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Πάμπλο Γκαρσία δήλωνε ότι οι δύο ομάδες είναι ισάξιες. Πόσω μάλλον τώρα, που ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι στο -23 και αυτός του Νότου στο -25 και την 5η θέση…