O Ελ Αραμπί, το... «project Κατάρ» και τα 150 γκολ!

Η τρομερή επίδοση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο σκοράρισμα την τελευταία πενταετία και ο... τριπλός στόχος έως το τέλος της σεζόν για τον Μαροκινό «γκολτζή» του Ολυμπιακού.

O Ελ Αραμπί, το... «project Κατάρ» και τα 150 γκολ!

Με απόλυτη συνέπεια ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί συνεχίζει να οδηγεί επιθετικά τον Ολυμπιακό, καθώς στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ήταν μπροστάρης για το εντυπωσιακό 5-1, με γκολ, ασίστ, αλλά και εκπληκτική απόδοση τόσο μέσα στην αντίπαλη περιοχή όσο και μακριά από αυτή.

Ο Ελ Αραμπί έφτασε φέτος τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ συνολικά έχει σημειώσει 24 τέρματα. Κι έχει μπροστά του αρκετές προσωπικές φιλοδοξίες έως το τέλος της φετινής περιόδου, με σίγουρα 10 αγώνες ακόμη και πιθανότατα 11 εφόσον ο Ολυμπιακός αποκλείσει τον ΠΑΣ και φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου.

Προσέξτε τι κυνηγά ο Μαροκινός σε αυτά τα ματς:

Όχι απλώς να ξεπεράσει τον περσινό εαυτό του στο σκοράρισμα, όταν είχε πετύχει συνολικά 27 τέρματα. Χρειάζεται δηλαδή ακόμη 4 για να το πετύχει αυτό. Μπορεί, όμως, ο σούπερ σταρ του Ολυμπιακού να κάνει και ρεκόρ καριέρας σε μία σεζόν. Να ξεπεράσει δηλαδή τις επιδόσεις του στο πρωτάθλημα του Κατάρ, όταν είχε σημειώσει με την Αλ Ντουχαϊλ την πρώτη χρονιά (2016-17) 27 γκολ, τη δεύτερη (2017-18) 33 γκολ και την τρίτη (2018-19) 30 τέρματα. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και απίθανο για τον Ελ Αραμπί να σκοράρει άλλες 10 φορές στα εναπομείναντα ματς και να βάλει σε μία αγωνιστική περίοδο τα περισσότερα γκολ της καριέρας του!

Κάτι ακόμη εκπληκτικό για τον Ελ Αραμπί, έναν από τους κορυφαίους γκολτζήδες που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα. Την τελευταία πενταετία σε Κατάρ και Ελλάδα έχει σημειώσει 141 γκολ! Χρειάζεται ακόμη άλλα 9 δηλαδή για να φτάσει στα 150, έναν μυθικό αριθμό σε παραγωγικότητα, με μέσο όρο 30 γκολ ανά σεζόν!

Με τον τρόπο που αγωνίζεται δε στα τελευταία ματς (βγαίνοντας μακριά από την περιοχή και πασάροντας στους άλλους κυνηγούς, όπως έκανε με την φανταστική μπαλιά στον Μασούρα στο τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ), ο Ελ Αραμπί μπορεί να φτάσει στη διετία του στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερο αριθμό ασίστ στην έως τώρα καριέρα του στα γήπεδα της Ευρώπης και της Αραβίας. Με τον Ολυμπιακό ο Γιουσέφ έχει αυτή τη διετία 11 ασίστ, ενώ όταν είχε παίξει στην Καέν είχε κάνει συνολικά 13. Με αυτή στο ΟΑΚΑ ξεπέρασε τις 10 που είχε δώσει στην τριετία του στο Κατάρ.

Πρόκειται για αριθμούς που αφήνουν τον κάθε ποδοσφαιρόφιλο με ανοιχτό το στόμα και κάνουν τον Ολυμπιακό ευτυχισμένο που έχει έναν τέτοιο στράικερ στο δυναμικό του. Και θα συνεχίσει να τον απολαμβάνει και την επόμενη σεζόν...