Όταν ο Μπελχαντά «πλήγωσε» τον Μαρτίνς!

Στον όμιλο του Europa League είχαν συναντηθεί το 2014 ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Γιουνές Μπελχαντά. Με τον Μαροκινό άσο να πρωταγωνιστεί με την Ντιναμό Κιέβου σε βάρος της Ρίο Άβε του νυν τεχνικού του Ολυμπιακού. 

Όταν ο Μπελχαντά «πλήγωσε» τον Μαρτίνς!

Ο Ολυμπιακός κάνει μια προσπάθεια μήπως μπορέσει να πείσει τον Μαροκινό σταρ Γιουνές Μπελχαντά που έμεινε ελεύθερος από την Γαλατά να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, παρόλο που δεν είναι εύκολη περίπτωση από τη στιγμή που το κασέ του είναι πολύ μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτησή του από ομάδες δυνατών πρωταθλημάτων.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει εξαιρετική άποψη για τον 31χρονο μέσο, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά όχι μόνο παρακολουθώντας γενικά την καριέρα του. Αλλά και ως αντίπαλο! Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού είχε συναντήσει τον Μπελχαντά πριν από 7 χρόνια, όταν ήταν προπονητής στη Ρίο Άβε και ο Μαροκινός διέπρεπε στην Ουκρανία με την Ντιναμό Κιέβου. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στον όμιλο του Europa League, στην εποχή που ο Μαρτίνς έβγαζε στην Ευρώπη τη μία μετά την άλλη τις άσημες ομάδες της πατρίδας του.

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014, ο Μπελχαντά είχε δώσει σόου στην Πορτογαλία και ήταν πρωταγωνιστής στο 3-0 της Ντιναμό. Το σκορ είχε ανοίξει ο Γιαρμολένκο (νυν της Γουέστ Χαμ), ο Μπελχαντά στο 25΄είχε κάνει με δεξί σουτ το 0-2 και στο 69΄πιστώθηκε την ασίστ για το τρίτο γκολ των Ουκρανών όταν το σουτ του αποκρούστηκε και στη συνέχεια ο Κράβετς είχε κάνει με προβολή το 0-3. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε βάλει σε εκείνο το ματς τον Αχμέντ Χασάν, κρατώντας τον στον πάγκο.

Στις 27 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς είχε γίνει το παιχνίδι στο Κίεβο. Ο Γιουνές Μπελχαντά είχε παίξει πάλι για 90 λεπτά στη θέση του πλέι μέικερ, δεν είχε σκοράρει ή σερβίρει κάποιο γκολ, αλλά ήταν από τους κορυφαίους στη νέα νίκη της τότε ομάδας του επί εκείνης του Μαρτίνς, αυτή τη φορά με 2-0. Ο Πορτογάλος είχε βασικό σε εκείνο το ματς τόσο τον Χασάν όσο και τον Ροντερίκ Μιράντα που μετέπειτα πέρασε για λίγο και από τον Ολυμπιακό...

Εκείνη τη σεζόν (2014-15) η Ντιναμό Κιέβου είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όταν αποκλείστηκε από την Φιορεντίνα. Ο Μπελχαντά είχε αποβληθεί στο παιχνίδι πρόκρισης επί της Γκινγκάμπ, είχε χάσει τα ματς με την Έβερτον στη φάση των «16» και είχε αγωνιστεί και στα δύο παιχνίδια εναντίον των Ιταλών (1-1 και 0-2)