Λαμία-Βόλος 1-1: Θρίλερ στο φινάλε! (highlights)

Λαμία και Βόλος έμειναν στην ισοπαλία (1-1), σε ένα ματς για... ύπνο μέχρι το 85΄ που απέκτησε σαπένς με τα γκολ του Κρητικού (85΄, μόλις μπήκε στο ματς) και την απάντηση του Ντέλετιτς με πέναλτι στο 88΄. 

Λαμία-Βόλος 1-1: Θρίλερ στο φινάλε! (highlights)

Η ισοπαλία της Λαμίας με τον Βόλο (1-1)είχε τουλάχιστον εντυπωσιακό φινάλε. Μέχρι το 85΄δεν υπήρχαν φάσεις και ρυθμός παρά μόνο λάθη, αλλά σε ένα τρίλεπτο έγινε... χαμός με τον Βόλο να προηγείται με γκολ του Κρητικού μόλις μπήκε στο ματς και την Λαμία να ισοφαρίζει με πέναλτι που αμέσως κέρδισε ο Καραμάνος και αξιοποίησε ο Ντέλετιτς. Έτσι οι γηπεδούχοι διατήρησαν απόσταση ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις, ενώ ο Βόλος παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας των play out.

Η Λαμία μπήκε αποφασιστικά δίχως να απειλήσει, με τον Βόλο να ισορροπεί και να έχει δύο καλές στιγμές. Δοκάρι με τον Μπουένο στο 14΄από απευθείας εκτέλεση φάουλ και πλασέ του ίδιου παίκτη στο 24' που έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κάνουν ευκαιρίες, έχοντας την πρώτη στο 27΄όταν ο Ντέλετιτς για λίγο δεν πρόλαβε να αξιοποιήσει την ωραία σέντρα του Μαρτίνεθ από την μπαλιά του Μπεχαράνο. Ο Βόλος είχε μια προσπάθεια στο 33΄με τον Ρενάτο που κόντραρε, σε ένα ματς που γενικά δεν είχε ρυθμό και φάσεις παρά την προσπάθεια των δύο ομάδων να επιτεθούν οργανωμένα. Με πολλά λάθη εκατέρωθεν στο 4-2-3-1 που επιχείρησαν οι Μιχάλης Γρηγορίου και Άνχελ Λόπεθ. Αλλά τον προπονητή του Βόλου να είναι δικαίως περισσότερο ικανοποιημένος από εκείνον της Λαμίας που έβλεπε την ομάδα του να απογοητεύει υπό τη βαθμολογική πίεση. Και να τελειώνει το ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια, μάλλον ευχαριστημένη από το 0-0.

Δίχως αλλαγές επέστρεψαν από την ανάπαυλα οι δύο ομάδες, αλλά και χωρίς να υπάρξει κάτι θεαματικά διαφορετικό σε ένα ματς με κυρίαρχες τις άμυνες. Ειδικά αυτή του Βόλου που δεν επέτρεπε στη Λαμία να φτάσει σε τελικές προσπάθειες, με τους γηπεδούχους να έχουν σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη. Και τον Γρηγορίου να κάνει διαδοχικά κάποιες κινήσεις μήπως βρει λύση στο πρόβλημα, με τις πρώτες αλλαγές πάντως στο 65΄. Με την Λαμία να αντιδρά επιθετικά και να πλησιάζει σε φάσεις, με τις προσπάθειες του Αντέντζο στο 69΄και του Χατζηστραβού στο 72'. Στο 78΄ο Χατζηστραβός δέχτηκε μαρκάρισμα και ζήτησε πέναλτι, αλλά Φωτιάς και VAR συμφώνησαν ότι δεν υπήρξε παράβαση. Ο Βόλος δεν είχε την επιθετική διάθεση του πρώτου μέρος και έφτασε στο τελευταίο δεκάλεπτο για να κάνει μια τελική, με ένα άστοχο σουτ του Μαρτίνες.

Και κάπου εκεί άρχισε το ματς! Στο 85΄ο Κρητικός πήρε τη θέση του Ρενάτο και με την πρώτη επαφή πέτυχε ένα έξοχο γκολ μετά την σέντρα του Φεράρι και την κεφαλιά πάσα του Τέκιο. Και πριν προλάβει ο Βόλος να πανηγυρίσει το γκολ, η Λαμία κέρδισε πέναλτι καθώς ο Μήτογλου έκανε λάθος κοντρόλ και έχασε από τον Καραμάνο, τον οποίο ανέτρεψε. Σωστή η υπόδειξη του Φωτιά και ο Ντέλετιτς ξεγέλασε στην εκτέλεση τον Γκαραβέλη για το 1-1.

Στις καθυστερήσεις η Λαμία είχε ευκαιρία για τη νίκη, αλλά ο Χατζηστραβός σούταρε άστοχα από καλή θέση. Με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με τη δίκαιη ισοπαλία.

Μικρογραφία

Λαμία-Βόλος 1-1

Γήπεδο: «Αθανάσιος Διάκος»

Σκόρερ: 85' Κρητικός 0-1, 88΄Ντέλετιτς (πεναλτι) 1-1

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Κίτρινες: 57΄Αντέντζο, 74΄Μπεχαράνο - 90΄Φεράρι

Συνθέσεις

Λαμία: Επασί, Σκόνδρας (79΄Προβυδάκης), Μαρτίνεθ, Αντέντζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (65΄Παλαβαντισβίλι), Μπεχαράνο (79΄Βλάχος), Βασιλακάκης (65΄Χατζηστραβός), Ντέλετιτς, Ρόμανιτς (70΄Τσούκαλος), Καραμάνος

Βόλος: Γκαραβέλης, Τέκιο, Φερράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Τσοκάνης, Ρενάτο Σάντος (85΄Κρητικός), Νίνης, Μπουένο (71΄Μαρτίνες), Μπαρτόλο (82΄Ριένστρα), Δουβίκας