Το ξεχωριστό ματς του Σωκράτη!

Αγκαλιά με τον Σωτήρη Νίνη ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο τελευταίο του ματς στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ πριν από 13 χρόνια. Τώρα επιστρέφει με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Το ξεχωριστό ματς του Σωκράτη!

Το ΟΑΚΑ είναι ένα ιδιαίτερο γήπεδο για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Εκεί έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019 το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Εθνικής, το 1-1 με το Λιχτενστάιν, με τον σπουδαίο Έλληνα αμυντικό να ανακοινώνει την αποχώρησή του σε ένα μεγάλο ξέσπασμα και σε μια αντίδραση για τον τρόπο λειτουργίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Σε εκείνο το ματς, 24 μήνες πριν, το γκολ της ελληνικής ομάδας είχε πετύχει ένας νυν συμπαίκτης του του Σωκράτη στον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Μασούρας.

Μαζί θα είναι με την ερυθρόλευκη φανέλα το βράδυ της Κυριακής (4/4-19.30) στο ίδιο γήπεδο. Σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για τον 33χρονο άσο του Ολυμπιακού. Αντίπαλος της ΑΕΚ, της ομάδας από την οποία άρχισε σε υψηλό επίπεδο την ποδοσφαιρική καριέρα του. Και έκανε τη μεταγραφή του στο εξωτερικό, σε μια σπάνια καριέρα στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Αγγλίας.

Σχεδόν 13 χρόνια μετά. Το τελευταίο του παιχνίδι σε συλλογικό επίπεδο στο ΟΑΚΑ ήταν το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1, στις 14 Μαΐου του 2008, για τα play off και τότε του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με τον Μαρσέλο Μάτος και η ΑΕΚ είχε ισοφαρίσει με τον Ενσαλίβα. Ο Σωκράτης είχε αποχωρήσει αγκαλιά με τον Σωτήρη Νίνη από το γήπεδο, με τις καριέρες των δύο μεγάλων ταλέντων εκείνης της εποχής να ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους.

Ο Σωκράτης είναι πλέον ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και θα είναι αντίπαλος της ΑΕΚ για πρώτη φορά από τότε που την άφησε για τη διεθνή λάμψη της σταδιοδρομίας του. Σε εκείνη την πορεία του στην «Ένωση» είχε αντιμετωπίσει στα 19-20 χρόνια του τρεις φορές τον Ολυμπιακό. Το 2007 3-3 στο ΟΑΚΑ και στο 4-0 της επόμενης σεζόν με τον Ριβάλντο. Και στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο 1-0 για τον Ολυμπιακό με το γκολ του Ντάρκο Κοβάσεβιτς που είχε ξεγελάσει το νεαρό τότε στόπερ με την πονηρή κίνηση πριν από την κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Βασίλη Τοροσίδη! Φίλος, συγγενής και μαζί με τον Σωκράτη στο ντέρμπι της Κυριακής, στην ίδια πια ομάδα. Από τις ξεχωριστές ιστορίες του ποδοσφαίρου...