Εθνική: Και οι τέσσερις είναι απαραίτητοι

Η Εθνική κέρδισε την Ονδούρα, σε έναν αγώνα όπου Φαν’ τ Σιπ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα και να κρατήσει σε αγωνιστικό ρυθμό την ομάδα του, λίγα 24ωρα πριν από τον... τελικό με αντίπαλο τη Γεωργία.

Εθνική: Και οι τέσσερις είναι απαραίτητοι

Την Τετάρτη η «γαλανόλευκη» στην Τούμπα παίζει τη... μισή προκριματική φάση για το Μουντιάλ. Με νίκη, μετά και την ισοπαλία στην Ισπανία, θα πατήσει εξαιρετικά στον όμιλο, ενώ σε περίπτωση απώλειας βαθμών θα πάει στράφι ο πόντος στη Γρανάδα.

Τι είδαμε λοιπόν στην Τούμπα; Τέσσερις παίκτες που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι για τη «γαλανόλευκη» τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Δυστυχώς στο χορτάρι της Τούμπας είδαμε μόνο τον έναν. Τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος σε ένα 45λεπτο απέδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι ένας παίκτης άλλης κλάσης. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δημιουργήσει, να εκτελέσει, να οργανώσει. Να κάνει τα πάντα για έναν προπονητή, ειδικά απέναντι σε ομάδες που παίζουν κλειστά και περιμένουν πίσω από την μπάλα. Όπως έκανε χθες η Ονδούρα και θα κάνει και την Τετάρτη η Γεωργία.

Ο Θεσσαλός άσος του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέσα σε όλες τις καλές φάσεις της εθνικής ομάδας. Όχι μόνο στο γκολ του εξαιρετικού Παυλίδη αλλά και στις ωραίες συνεργασίες που είχαν οι ποδοσφαιριστές του Φαν’ τ Σιπ. Ο Φορτούνης είχε την ελευθερία να κινηθεί για 45 λεπτά παντού. Από δεξιά έφτιαξε το γκολ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις συνέκλινε προς τα μέσα και άφηνε τη δεξιά πλευρά για τον Μαυρία και 2-3 φορές γύρισε και πιο πίσω για να πάρει την μπάλα και να οργανώσει το παιχνίδι της Εθνικής. Να το... απλώσει και το έκανε περίφημα, αφού μιλάμε για έναν από τους ελάχιστους Έλληνες ποδοσφαιριστές που παίζουν με το κεφάλι ψηλά. Δεν ξέρουμε εάν με την Ισπανία, όπου έτσι κι αλλιώς δεν είχαμε την μπάλα στα πόδια μας, ήταν απαραίτητος, αλλά σε αγώνες όπως αυτός κόντρα στη Γεωργία την Τετάρτη η ενδεκάδα της Εθνικής πρέπει να ξεκινά από τον Θεσσαλό άσο.

Δυστυχώς στο χορτάρι της Τούμπας δεν είδαμε τους άλλους τρεις. Για την ακρίβεια δεν είναι καν στην αποστολή. Ο λόγος για τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Σιόβα. Τρεις κεντρικοί αμυντικοί από τους οποίους πρέπει να ξεκινά η άμυνα της «γαλανόλευκης». Δεν είμαστε εδώ για να αναλύσουμε τι έγινε και οι τρεις έμπειροι αμυντικοί είναι εκτός, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι πως μετά τον αγώνα με τη Γεωργία θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και να δούμε ξανά με τα γαλανόλευκα τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Σιόβα. Η ισοπαλία ήρθε στην Ισπανία και ας ελπίσουμε να έρθει και το τρίποντο κόντρα στη Γεωργία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η εθνική ομάδα έχει την πολυτέλεια να βλέπουν από το σπίτι τους τα παιχνίδια της οι τρεις παραπάνω ποδοσφαιριστές.

Άλλωστε και χθες κέρδισε η Εθνική, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να... κουκουλώσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην άμυνα. Σαφώς και οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σιόβας δεν θα τα λύσουν όλα με έναν μαγικό τρόπο, αλλά και οι τρεις όπως φυσικά και ο Φορτούνης είναι τέσσερις ποδοσφαιριστές που θα ήθελε κάθε προπονητής. Εκτός κι αν το ελληνικό ποδόσφαιρο διαθέτει καλύτερους...