Ρονάλντο για κούρεμα του 2002: «Ζητώ συγνώμη από όλες τις μανάδες»

Έπρεπε να περάσουν 19 χρόνια για να εξηγήσει το «Φαινόμενο» τον λόγο που κουρεύτηκε με αυτόν τον τρόπο στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας το 2002. 

Ρονάλντο για κούρεμα του 2002: «Ζητώ συγνώμη από όλες τις μανάδες»

Όλοι οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ξυπνούσαν χάραμα για να παρακολουθήσουν τον Ρονάλντο να κάνει απίθανα πράγματα στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας το 2002. Πέραν του θεάματος, το Φαινόμενο είχε τραβήξει τα βλέμματα και για την περίεργη κόμμωση.

Έπρεπε να περάσουν 19 χρόνια για να εξηγήσει ο Βραζιλιάνος την ιστορία που κρύβεται πίσω από την επιλογή του να κρατήσει αυτό το... κούρεμα. «Ήταν τραγικό» είπε ο ίδιος. «Ζητώ συγγνώμη απ’ όλες τις μανάδες των οποίων οι γιοι έκαναν το ίδιο κούρεμα». Δεν είχε άδικο αφού μόνο στο κούρεμα θα μπορούσε κάποιος να του μοιάσει.

Ο σημερινός πρόεδρος της Ρεάλ Βαγιαδολίδ, ομάδας της La Liga, συνέχισε. Και συνέχισε αποκαλύπτοντας την ιστορία της απόφασης να παίξει σε όλη τη διοργάνωση αυτό το σχέδιο στο κεφάλι του. «Αφού το έκανα, πήγα στους συμπαίκτες μου στην ομάδα και τους ρώτησα: «Σας αρέσει;». Μου απάντησαν «όχι, είναι χάλια!».

Για να τονίσει στη συνέχεια: «Οι δημοσιογράφοι ασχολούνταν με το μαλλί μου και όχι με τον τραυματισμό μου». Πάντως σε εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Ρονάλντο πέτυχε 8 τέρματα τα δύο εξ' αυτών στον τελικό με τη Γερμανία δίνοντας το 5ο αστέρι στη Σελεσάο.