Βαλμπουενά: Οι μεταγραφές και τα συμβόλαια μιας μεγάλης καριέρας

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και θα βρίσκεται στην Ελλάδα έως τον Ιούνιο του 2022. Πόσα συμβόλαια έχει υπογράψει στην καριέρα του και πόσο κόστισαν οι μεταγραφές που έκανε.

Βαλμπουενά: Οι μεταγραφές και τα συμβόλαια μιας μεγάλης καριέρας

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/3) τη συμφωνία του με τον Ματιέ Βαλμπουενά και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν μαζί γι' ακόμα έναν χρόνο. Μέχρι το καλοκαίρι του 2022 ο Γάλλος θα φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα. Θα έχει φτάσει 37 ετών κι ακόμα θα αγωνίζεται με τα χρώματα των Πειραιωτών αποδεικνύοντας ότι τα χρόνια μπορεί να περνάνε, αλλά η τέχνη δεν ξεχνιέται.

Ο 36χρονος μεσοεπιθετικός έχει κάνει μία σπουδαία καριέρα έχοντας φορέσει τις φανέλες σπουδαίων ευρωπαϊκών συλλόγων κι έχοντας καταγράψει 52 συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας με 8 γκολ. Ο Ματιέ έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Γαλλίας, ένα πρωτάθλημα Ελλάδας, τρία Λιγκ Καπ Γαλλίας, δύο σούπερ καπ Γαλλίας και ένα Κύπελλο Ελλάδας.

Βαλμπουενά: «Οι φιλοδοξίες μας δεν έχουν όρια»

Η επαγγελματική περιπέτεια του Βαλμπουενά ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2006 όταν υπέγραψε με τη Μαρσέιγ το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Τότε η ομάδα της Μασσαλίας είχε ξοδέψει 800.000€ για να τον πάρει από τη Σεντ Σεουρέν. Τον Οκτώβριο του 2007 ο Ματιέ επέκτεινε το συμβόλαιο του με τη Μαρσέιγ έως τον Ιούνιο του 2012 και τότε έκανε ένα νέο διετές έως το 2014.

Επίσημο: Ανανέωσε με Ολυμπιακό ο Βαλμπουενά

Τον Αύγουστο του 2014 ο Βαλμπουενά υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Ντιναμό Μόσχας, η οποία έβγαλε από το ταμείο της για να τον κάνει δικό της 7 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο τριετές συμβόλαιο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, διότι τον Αύγουστο του 2015 ο Βαλμπουενά γύρισε στη Ligue 1 υπογράφοντας για τρία χρόνια με τη Λιόν, η οποία πλήρωσε 6 εκατ. ευρώ στη Ντιναμό για να τον κάνει δικό της.

Τον Ιούνιο του 2017 η Φενερμπαχτσέ απέκτησε τον Ματιέ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ και μαζί της υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Στα δύο χρόνια, όμως, άφησε την Κωνσταντινούπολη. Τον Μάιο του 2019 ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε όρο που υπήρχε στη συμφωνία του Ματιέ με τη Φενέρ και τον πήρε ως ελεύθερο κάνοντας του μονοετές συμβόλαιο. Η πρώτη του χρονιά στον Πειραιά ήταν εντυπωσιακή και ο Γάλλος στις 6 Μαρτίου 2020 ανανέωσε γι' ακόμα έναν χρόνο με τον Ολυμπιακό και σήμερα (29/3) ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τους Πειραιώτες, η οποία είχε οριστικοποιηθεί στις αρχές του μήνα. Σε όλη του την καριέρα ο Βαλμπουενά εξάντλησε τα συμβόλαια του με τη Μαρσέιγ και όπως φαίνεται με τον Ολυμπιακό.