«Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Σισέ»

Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες από το Σεντ Ετιέν για τον Παπέ Σισέ. Λιγοστές οι πιθανότητες να ανατραπεί το σκηνικό και να μείνει «στεφανουά» ο Σενεγαλέζος στόπερ.

«Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Σισέ»

Μία ενδιαφέρουσα πληροφορία έφτασε από τη Γαλλία για τον Παπέ Σισέ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ρεπορτάζ ηλεκτρονικής εφημερίδας που φημίζεται για το πολύ καλό ρεπορτάζ που έχει στη Σεντ Ετιέν αποκάλυψε ότι οι «στεφανουά» σκοπεύουν να δώσουν πίσω στις ομάδες τους όλους τους δανεικούς, μεταξύ των οποίων τον Σισέ και τον Ρέτσο. Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πηγές, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για να κάτσουν οι δανεικοί στο «Ζοφρουά Γκισάρ», καθώς σε όλους έχουν μπει πολύ υψηλές οψιόν αγοράς, κάτι που φαντάζει σχεδόν απίθανο να τις καλύψουν. Να θυμίσουμε ότι για τον Σισέ υπάρχει οψιόν 13 εκατομμυρίων ευρώ που είχε βάλει ο Ολυμπιακός στη συμφωνία που είχε συνάψει με τους Γάλλους στα τελειώματα του Γενάρη. Πρόκειται πραγματικά για μία πολύ υψηλή οψιόν, η οποία όντως είναι εξαιρετικά δύσκολο να ενεργοποιηθεί για μία ομάδα, που απ’ ό,τι φαίνεται τη νέα σεζόν θα είναι πολύ προσεκτική στα οικονομικά της ανοίγματα. Με βάση τις τωρινές πληροφορίες, λοιπόν, ο Σισέ προορίζεται να επιστρέψει στο λιμάνι το καλοκαίρι. Υπάρχει όμως ένα ανοιχτό «παραθυράκι» για να ανατραπεί το σκηνικό, σενάριο που δεν συγκεντρώνει στην παρούσα φάση πολλές πιθανότητες.

Θέλει να ρίξει την οψιόν ή ξανά δανεισμό

Πώς μπορεί λοιπόν να έρθει τούμπα η κατάσταση με τον Σισέ, σύμφωνα με τους Γάλλους; Μόνο αν ο Ολυμπιακός ρίξει κατά πολύ την οψιόν. Η Σεντ Ετιέν λέγεται ότι θα επιδιώξει ένα «ψαλίδι» της τάξεως του 60-70% (γύρω στα 4 με 5 εκατομμύρια). Αν ζητήσει κάτι τέτοιο από τους Πειραιώτες, αντιλαμβάνεστε ότι πολύ δύσκολα θα επέλθει συμφωνία με την πειραϊκή ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός έχει κοστολογήσει τον Σισέ με ένα ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν μπορεί να δώσει τον Αφρικανό με τόσα λίγα χρήματα σε σχέση με την αξία του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο. Από την άλλη, αν δεν βρει άκρη με την οψιόν, τότε θα επιχειρήσει να πάρει εκ νέου δανεικό τον Σισέ. Δεν είναι όμως αυτό που θα επιθυμούσε ο Ολυμπιακός.

Εντούτοις παίζει βασικός

Το πιο περίεργο απ’ όλα όσα περιγράφουν οι Γάλλοι είναι ναι μεν ότι εκτιμούν πως θα επιστρέψει στο λιμάνι ο Σισέ, αλλά στη Σεντ Ετιέν έχει πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του από την ημέρα που πήγε. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που προκαλεί ερωτηματικά. Αντί δηλαδή να έχει μία διαφορετική αντιμετώπιση ενόψει της νέας σεζόν σε σχέση με τους υπόλοιπους δανεικούς, τον βάζουν εντέλει στο ίδιο «καζάνι». Φυσικά οι λόγοι είναι ξεκάθαρα οικονομικοί, όμως από τη στιγμή που ο Σισέ δείχνει βασικός και αναντικατάστατος (9 συμμετοχές), θα περίμενε κανείς ότι θα τον έβλεπαν με διαφορετικό μάτι. Μέχρι τον Μάιο βέβαια πολλά μπορεί να αλλάξουν, ωστόσο αυτό που ισχύει τη δεδομένη στιγμή είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Σισέ δεν θα μείνει στο «Ζοφρουά Γκισάρ».

Τι θα συμβεί αν επιστρέψει

Βέβαια στον Πέδρο Μαρτίνς το ενδεχόμενο της επιστροφής του Σενεγαλέζου δεν θα του κακόπεφτε. Βέβαια, το πλάνο αυτήν τη στιγμή «λέει» Σεμέδο, Σωκράτης, Μπα και Μάρκοβιτς για την επόμενη σεζόν (σ.σ. υπάρχει και ο Αβραάμ, για τον οποίο ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά αν θα αποσυρθεί από τη δράση). Φυσικά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Σεμέδο να πωληθεί, καθώς είναι δεδομένο ότι θα φτάσουν προτάσεις για την απόκτησή του. Αν ο Πορτογάλος στόπερ πωληθεί, τότε ποιος ξέρει; Μπορεί ο Σισέ να μπει στην τετράδα της άμυνας, με τον Παπασταθόπουλο να έχει τον ρόλο του καθοδηγητή της οπισθοφυλακής. Και πάλι όμως υπήρχε μία γενικότερη αίσθηση και τον περασμένο Γενάρη ότι είχε φτάσει η στιγμή για τον Σισέ να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Η προοπτική της Σεντ Ετιέν, άλλωστε, ήταν κάτι που το είχε επιδιώξει και ο ίδιος. Όπως και να ‘χει, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι θα συμβεί το καλοκαίρι και να δούμε αν έως τότε θα αλλάξει το σκηνικό πρωτίστως με τη Σεντ Ετιέν, η οποία δεν δείχνει διατεθειμένη να βγάλει 13 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της για να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας