Κεραυνός Θεσπρωτικού: Ένας ποδοσφαιρικός πνεύμονας στην Πρέβεζα

Αφιέρωμα του «ΦΩΤΟΣ» στον Κεραυνό Θεσπρωτικού και σε μια ζωντανή περιοχή της Πρέβεζας με πλούσια ποδοσφαιρική δράση.

Κεραυνός Θεσπρωτικού: Ένας ποδοσφαιρικός πνεύμονας στην Πρέβεζα

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να μην επιτρέπει να γίνονται αγώνες στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ή άλλες εκδηλώσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού, αλλά αυτό δεν σταματά τους ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο να κάνουν αυτό που τους αρέσει και γεμίζει τη ζωή τους. Έτσι, στον Θεσπρωτικό Πρέβεζας, μια όμορφη κωμόπολη που ανήκει στον δήμο Ζηρού, οι άνθρωποι της τοπικής ομάδας Κεραυνός γιόρταζαν διαδικτυακά τα 68 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, ελπίζοντας ό,τι σε δύο χρόνια που θα συμπληρωθούν τα 70 χρόνια να έχει απαλλαγεί η ζωή μας από τον εφιάλτη που βιώνουμε, ώστε με μια σειρά εκδηλώσεων να τιμηθεί η Ιστορία της ομάδας. Στις 15 Μαρτίου 1953 αποφασίστηκε η ίδρυση του συλλόγου με την υπογραφή του πρακτικού της γενικής συνέλευσης. Το καταστατικό επικυρώθηκε το 1954 από το Πρωτοδικείο Άρτας, αλλά στον Θεσπρωτικό επέλεξαν να γιορτάζουν τα «γενέθλια» τη 15η Μαρτίου 1953. Από τη διοίκηση ξεκίνησε μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης φωτογραφικού υλικού, καταγραφής ιστορικών γεγονότων, ώστε όλα αυτά τα ψηφιοποιηθούν και να καταγραφούν σε ένα λεύκωμα που θα κυκλοφορήσει στην επέτειο των 70 χρόνων. Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι το διοικητικό συμβούλιο, με πρωτεργάτη τον δραστήριο γενικό γραμματέα Γρηγόρη Ζαχαριά. Παλιοί ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι και παράγοντες προθυμοποιήθηκαν να παραδώσουν στον σύλλογο για τις ανάγκες του λευκώματος που θα εκδοθεί αλλά και της έκθεσης που θα γίνει ό,τι φωτογραφίες και κειμήλια έχουν στα σπίτια και στις συλλογές τους.

Ο Κεραυνός Θεσπρωτικού είναι από τα παλιά και ιστορικά σωματεία της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας. Μετά την ίδρυσή του συμμετείχε ανελλιπώς στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Ηπείρου. Μέχρι το 1981 όλα τα σωματεία της Ηπείρου, Λευκάδας και του βόρειου τμήματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας ήταν στη δύναμη της ΕΠΣΗΠ που είχε έδρα τα Γιάννινα, και διοργάνωνε το πανηπειρωτικό πρωτάθλημα. Μεταγενέστερα, αρχές δεκαετίας του ’80, ιδρύθηκαν οι Ενώσεις Άρτας, Πρέβεζας/Λευκάδας και Θεσπρωτίας. Ο Κεραυνός είχε συνεχόμενη παρουσία σε όλες τις διοργανώσεις, ακόμη και σε δύσκολα χρόνια, όπως στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, που ήταν δύσκολες και οι μεταβάσεις σε εκτός έδρας παιχνίδια λόγω των μακρινών αποστάσεων. Ήταν και παραμένει το καμάρι του Θεσπρωτικού και της ευρύτερης περιοχής. Ένας λαμπρός σύλλογος, από τις παραδοσιακές δυνάμεις στο ποδόσφαιρο του νομού Πρέβεζας.

Όπως τόνισαν στο «ΦΩΣ» ο πρόεδρος Σωτήρης Βασιλείου και ο γενικός γραμματέας Γρηγόρης Ζαχαριάς, ο Κεραυνός, εκτός από τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αγωνίστηκε στη Δ’ Εθνική τις σεζόν 1985-86, 1986-87, 1987-88, 2012-13. Το Θεσπρωτικό φωταγωγήθηκε το 2013 όταν η ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία της στη Γ’ Εθνική. Στην κατηγορία αυτή ξέφυγε από τα τοπικά όρια και αντιμετώπισε σπουδαίους αντιπάλους, όπως η Λάρισα. Ήταν κάτι σημαντικό για την περιοχή. Στη Γ’ Εθνική αγωνίστηκε μία σεζόν (2013-14) και υποβιβάστηκε, γιατί ήταν μεγάλα τα έξοδα. Όμως σημασία έχουν η προσπάθεια, ο στόχος, οι εμπειρίες από μεγαλύτερη διοργάνωση. Δεν μπορεί να υπάρχουν και μεγαλύτερες απαιτήσεις. Η Γ’ Εθνική ήταν η οροφή. Συλλόγους σαν τον Κεραυνό δεν τους διοικούν… εφοπλιστές και μεγαλομέτοχοι, αλλά απλοί άνθρωποι του καθημερινού μόχθου που κάνουν κατάθεση ψυχής για να διατηρήσουν τα σωματεία, χωρίς καμία βοήθεια. Επίσης, ο Κεραυνός τη σεζόν 1984-85 κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών της τοπικής Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων και άλλες δύο φορές έλαβε μέρος σε τελικούς της διοργάνωσης. Και μόνο το γεγονός της 68χρονης παρουσίας του στα αθλητικά δρώμενα της Ηπείρου πιστοποιεί ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ιστορικό σωματείο που εκπροσωπεί μια μεγάλη περιοχή. Έχουν βγει από τον Κεραυνό σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που έφτασαν μέχρι την Α’ Εθνική, όπως ο Αντώνης Παπασάββας που πέρασε από τον Ολυμπιακό, ο Τάκης Παπαγεωργίου που αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης και παλιότερα ο Νικηφόρος Τσόμπας που αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Τσόμπας μεταγράφηκε το 1965 αρχικά στον ΑΟ Ιωαννίνων και με τη συγχώνευση του 1966 ήταν από τους βασικούς παίκτες του ΠΑΣ μέχρι το 1971 που σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Έδρα του Κεραυνού είναι το Θεσπρωτικό του νομού Πρέβεζας. Στην απογραφή του 2011 βρέθηκε να έχει πληθυσμό 1.363 κατοίκους. Απέχει 19 χιλιόμετρα από τη Φιλιππιάδα που είναι και η έδρα του δήμου Ζηρού και 42 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα. Η παλιά ονομασία, άγνωστης προέλευσης, είναι Λέλοβα. Είναι το διοικητικό και εμπορικό κέντρο ενός συμπλέγματος γειτονικών χωριών, όπως Ριζοβούνι, Παπαδάτες, Γαλατάς, Πολυστάφυλο, Κρανιά, Τύρια, Νικολίτσι, Ελιά, Πλατάνια, Άσσος, Στεφάνη και άλλα. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Αγωνίζεται στο δημοτικό στάδιο Θεσπρωτικού, που φέρει την ονομασία της πρωταθλήτριας του στίβου Κατερίνας Θάνου, η οποία κατάγεται από το κοντινό χωριό Πολυστάφυλο. Διαθέτει αγωνιστικό χώρο με χόρτο, βοηθητικούς χώρους, γυμναστήριο και εξέδρες με σκέπαστρο και καρεκλάκια. Σήμα της ομάδας είναι το γράμμα «Κ», το αρχικό του ονόματος, με κόκκινα γράμματα και σε κύκλο με μαύρο φόντο. Δίπλα στο «Κ» είναι ο αριθμός 1954, δηλαδή το έτος που ξεκίνησε επίσημα η ομάδα την αγωνιστική παρουσία της στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ηπείρου. Κατά το παρελθόν υπήρξαν κάποιες παραλλαγές στο σήμα, αλλά επαναφέρθηκε το παλιό.

Παλιός παίκτης και ο Χάρης Πάτσης

Πριν ιδρυθεί ο Κεραυνός, στην περιοχή Θεσπρωτικού από τη δεκαετία του ’30 υπήρχε η ομάδα Άρης. Προφανώς δεν ήταν αναγνωρισμένο σωματείο, αλλά είχε αθλητική δράση στην περιοχή. Όπως έγραψε παλιότερα ο σχολικός σύμβουλος και συγγραφέας Χρήστος Γκόντζος, το 1932 είχε ιδρυθεί ο Άρης Θεσπρωτικού που σταμάτησε την αγωνιστική δράση το 1940 με την κήρυξη του πολέμου. Μετά το 1945 άρχισε πάλι η δραστηριότητα της ομάδας, ώσπου έγινε ο Κεραυνός. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Γκόντζου (πατέρα των γνωστών δημοσιογράφων Γιώργου και Κώστα Γκόντζου), μεταξύ των πρώτων ποδοσφαιριστών του Άρη ήταν και ο γνωστός συγγραφέας και εκδότης Χάρης Πάτσης. Ποιος δεν γνωρίζει την εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση από τα σχολικά χρόνια. Άλλοι ποδοσφαιριστές της προπολεμικής περιόδου ήταν οι Θεοφάνης Τούσης, Ευάγγελος Καλδάνης, Σωτήριος Γεωργαλής, Αριστείδης Λογοθέτης, Νίκος Μέτος, Απόστολος Ντούσιας, Χρήστος Γκόντζος, Λεωνίδας Παπακώστας, Σπύρος Κατάτσης, Μιχάλης Μπόμπορης, Σπύρος Μπέτσος, Δημήτρης Φίντζος, Μπάμπης Τσάρας. Μετά το 1945 οι Απόστολος Ντούσιας και Χρήστος Γκόντζος αγωνίστηκαν και στον Παναμβρακικό Άρτας, ένα σωματείο με δυναμική στην Ήπειρο. Ενδεχομένως να είναι και οι πρώτοι παίκτες που άτυπα μεταγράφηκαν σε άλλο σωματείο της περιοχής. Σε έναν αγώνα που έγινε το 1945 του τοπικού Άρη με ομάδα της Εθνοφυλακής αγωνίστηκε και ο Μιχάλης Κίτσιος που διετέλεσε αργότερα πρόεδρος του Παναθηναϊκού επί εποχής «Γουέμπλεϊ». Ο Κίτσιος, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, είχε καταγωγή από το Θεσπρωτικό. Ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού βοήθησε τον Κεραυνό στέλνοντας αθλητικό υλικό και μάλιστα παλιότερα είχε ανακηρυχθεί και επίτιμος πρόεδρος της τοπικής ομάδας.

Οι παράγοντες που ίδρυσαν τον Κεραυνό

Πριν από μερικές ημέρες, στις 15 Μαρτίου, η διοίκηση σε ανακοίνωσή της τόνισε για την επέτειο ίδρυσης της ομάδας: «Πέρασαν 68 χρόνια από την ημέρα εκείνη, πολλοί απλοί άνθρωποι του κόπου, του μόχθου, ταλαιπωρημένοι από τους πολέμους και τη φτώχεια, αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν επίσημο σύλλογο για να μπορούν τα παιδιά τους να αθλούνται στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Εκείνη την ημέρα στο Θεσπρωτικό γεννήθηκε μια ομάδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που από τότε ανελλιπώς συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια στα επίσημα πρωταθλήματα των ΕΠΣ Ηπείρου, Πρέβεζας/Λευκάδας και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ένας σύλλογος που διατήρησε πάντα τις βασικές αρχές του ιδρυτικού καταστατικού μέχρι και σήμερα. Σε αυτά τα 68 χρόνια ζωής, γεμάτα με συγκινήσεις, πίκρες, δόξα και τίτλους, γενιές νέων αθλητών γαλουχήθηκαν πάντα με το σύνθημα του ευ αγωνίζεσθαι».

Ιδρυτικά μέλη του σωματείου, τα οποία υπέγραψαν το πρακτικό ίδρυσης στις 15 Μαρτίου 1953, είναι οι Αθανάσιος Καλδάνης, Ευάγγελος Καινούργιος, Ευάγγελος Τζίμας, Νικόλαος Λάλος, Θεοφάνης Κωσταντής, Χρήστος Σαράτσης, Αναστάσιος Χήτας, Δημοσθένης Ντόβας, Ευάγγελος Τζίμας, Σταύρος Τζίμας, Μιλτιάδης Κίτσος, Γεώργιος Γιάννος, Μιλτιάδης Καραπάνος, Αλκιβιάδης Καραπάνος, Ευάγγελος Φίντζος, Μιλτιάδης Κώτσης, Ιωάννης Δημολίτσας, Χρήστος Παπακώστας, Χαράλαμπος Αναστασέλος, Σταύρος Κοσμάς, Βασίλειος Τζίμας, Αριστοτέλης Ζήκος, Μιχαήλ Παπαϊωάννου, Αριστοτέλης Γκουβάς, Αθανάσιος Ντούλιας, Κων/νος Ρεμπής, Γεώργιος Μέτος, Αχιλλέας Δήμος, Δημήτριος Δράκος, Ανδρέας Κωσταντής, Κων/νος Ντόβας.
Ο Κεραυνός ξέρει να τιμά την Ιστορία του. Στην προ κορονοϊού εποχή στάθηκε αρωγός στη δημιουργία φιλικών αγώνων παλαίμαχων. Παλιοί παίκτες, που τίμησαν τη φανέλα του Κεραυνού, πολλές φορές ξαναφόρεσαν τη φανέλα και το σορτσάκι ενθυμούμενοι τα νιάτα τους. Αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός, στις εκδηλώσεις που είχαν σκοπό να κάνουν στο Θεσπρωτικό, για να γιορτάσουν τα 68 χρόνια Ιστορίας, ήταν και η διεξαγωγή τουρνουά παλαίμαχων, στο οποίο θα συμμετείχαν και ομάδες παλαίμαχων από Φιλιππιάδα, Άρτα, Γιάννινα, Πρέβεζα. Δυστυχώς οι υγειονομικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν για φέτος. Ας είναι μέχρι εδώ το κακό. Υπομονή χρειάζεται και θα έρθουν πάλι οι καλές ημέρες για να γιορταστούν με τον δέοντα τρόπο οι μελλοντικές επέτειοι της ομάδας.

Η φετινή προσπάθεια έμεινε στη μέση

Ο Κεραυνός Θεσπρωτικού ανήκει στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με στόχο όχι τον πρωταθλητισμό αλλά να αξιοποιήσει τα ταλέντα της περιοχής και δίνοντας τόπο στα νιάτα, για να χτιστεί η ομάδα πάνω σε γερές βάσεις. Όμως το πρωτάθλημα διακόπηκε τέλη Οκτωβρίου 2020, στην 6η αγωνιστική, και ενδεχομένως να μην ξαναρχίσει. Η προσπάθεια έμεινε στη μέση. Η ταυτότητα της ομάδας κατά τη φετινή σεζόν 2020-21 έχει ως εξής:
ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Πρόεδρος Σωτήριος Βασιλείου, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της γυναικείας ομάδας Ζήκος Ρεμπής, γενικός γραμματέας Γρηγόριος Ζαχαριάς, ταμίας Κωνσταντίνος Μπατσούλης, μέλη Μιλτιάδης Μπόμπορης, Κωνσταντίνος Παπακώστας, Βασίλειος Χαλαύτρης, Παναγιώτης Παναγιώτου, μέλος – υπεύθυνη γυναικείας ομάδας Ιουλία Δρόσου.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μάκης Ντόβας, παλιός άσος της μεγάλης Αναγέννησης Άρτας, με ποδοσφαιρική αφετηρία τον Κεραυνό Θεσπρωτικού. Έχει δουλέψει ως προπονητής σε πολλές ομάδες της περιοχής και είναι κάτοχος διπλώματος ΟΥΕΦΑ Β’. Είναι μέλος του συνδέσμου προπονητών Άρτας.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ: Ευάγγελος Φίντζος, παλιός παίκτης του Κεραυνού και του ΠΑΣ Πρέβεζα.
ΡΟΣΤΕΡ: Απόστολος Μπακόλας, Παναγιώτης Κόκκαλης, Δημήτριος Μαλέσκος, Ναπολέων – Αλέξανδρος Κιτσαντάς, Νικόλαος Ναστούλης, Ιωσήφ-Αλέξανδρος Ναστούλης, Γρηγόρης Μπάκας, Δημήτριος Ντάφλος, Γεράσιμος Φίντζος, Κωνσταντίνος Ντόβας, Δημήτριος Τζιάκος, Ιωάννης Τσιότσιος, Βασίλειος Μαργαρίτης, Θεμιστοκλής Νικολαΐδης, Δωρόθεος Στούπας, Βασίλειος Μπόμπορης, Ανδρέας Χουλιάρας, Ευστράτιος Πανούσης, Πέτρος Παππάς, Σωτήριος Παππάς, Παναγιώτης Ζήκας, Κωνσταντίνος Κάτσενος, Νικόλαος Κολιός, Γεώργιος Παφίλας, Θωμάς Χαριστόπουλος, Ιωάννης Καρακλιάς, Γεώργιος Λαμπρούσης, Παναγιώτης Τσάιμος.

Στη Γ’ Εθνική η γυναικεία ομάδα του Κεραυνού

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Θεσπρωτικό ιδρύθηκε και γυναικεία ομάδα. Αγωνίζεται στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, μαζί με τις ομάδες Κέρκυρα 1996, Πανλευκάδιος, Αμαζόνες Θεσπρωτίας, Απειρωτάν Ανατολής Ιωαννίνων, Πήγασος Χιλιοδενδρίου Καστοριάς. Τρόπος του λέγειν αγωνίζεται, αφού το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε τη φετινή σεζόν. Ήταν να ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου 2020, αλλά με την επιβολή του λοκντάουν σε όλη τη χώρα ανέστειλε και την αγωνιστική δράση. Προπονητής είναι ο Δημήτρης Γκίζας. «Είχα ασχοληθεί μέχρι τώρα με ακαδημίες και με τμήματα υποδομών, αλλά πιστεύω ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει μεγάλες προοπτικές και μέσα στα επόμενα χρόνια θα γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη στη χώρα μας, όπως ήδη συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες στον κόσμο! Ειδικά στην ελληνική επαρχία η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη…» είχε τονίσει ο κ. Γκίζας σε παλιότερη συνέντευξη.

Η ομάδα ανήκει οργανικά στον Κεραυνό, όπως και η ανδρική ομάδα, έχοντας την ίδια διοίκηση. Για τη γυναικεία ομάδα ορίστηκαν υπεύθυνοι από τη διοίκηση ο αντιπρόεδρος κ. Ζήκος Ρεμπής και η κ. Ιουλία Δρόσου. Στη γυναικεία ομάδα υπάρχει ενθουσιασμός και πολλές κοπέλες της περιοχής παίζουν ποδόσφαιρο και μάλιστα με καλές προοπτικές. Φέτος η Κατσάνου μεταγράφηκε στην ομάδα των Ιωαννίνων που είναι στην Α’ Εθνική.

«Τιμούμε την Ιστορία της ομάδας μας»

Για το παρόν, το μέλλον και το παρελθόν του Κεραυνού, όπως και για την επέτειο των 68 χρόνων από την ίδρυση, μίλησε στο «ΦΩΣ» ο πρόεδρος της ομάδας Σωτήρης Βασιλείου. Είναι μια ζωή στα γήπεδα. Επί σειρά ετών υπήρξε ποδοσφαιριστής του Κεραυνού, ασχολήθηκε με τη διαιτησία, επιστρέφοντας στην ομάδα της καρδιάς του για να την υπηρετήσει από διοικητικά πόστα.

Πώς προκύπτει, κύριε πρόεδρε, η 15η Μαρτίου 1953 ως ημερομηνία ίδρυσης του Κεραυνού;

Τότε υπογράφηκε το πρακτικό ίδρυσης και το καταστατικό από τα μέλη και αργότερα κατατέθηκε για έγκριση στο Πρωτοδικείο Άρτας. Αυτή είναι η ιδρυτική πράξη του συλλόγου μας. Τα υπόλοιπα μετά είναι διαδικαστικά θέματα. Δυστυχώς λόγω της πανδημίας δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις που είχαμε προγραμματίσει. Το 2023 που θα γιορτάσουμε τα 70 χρόνια θα κάνουμε σειρά εκδηλώσεων όλη τη χρονιά. Καλά να είμαστε και έχουμε καιρό να τιμήσουμε τη μεγάλη Ιστορία της ομάδας μας.

Πότε ξεκίνησαν οι αγωνιστικές δραστηριότητες;

Το 1954 έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηπείρου που είχε έδρα τα Γιάννινα. Ένα από τα λίγα σχετικά σωματεία που υπήρχαν τότε στην Ήπειρο ήταν και ο Κεραυνός Θεσπρωτικού. Αλλάξαμε τρεις Ενώσεις. Μετά που ιδρύθηκε η ΕΠΣ Άρτας ανήκαμε εκεί και στη συνέχεια με την ίδρυση της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας μείναμε μόνιμα σε αυτήν.

Να γυρίσουμε στο σήμερα. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν τις ανάγκες σας;

Ναι, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Τώρα που διακόπηκαν τα πρωταθλήματα τοποθετήθηκε και σκέπαστρο στις εξέδρες για να μην τρώει βροχή ο κόσμος. Υπάρχει γυμναστήριο με όλα τα όργανα σε μεγάλο σχετικά χώρο.

Πότε διακόπηκε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας;

Αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε λοκντάουν σε όλη τη χώρα. Μόλις πήγε η ομάδα να βρει τα πατήματά της, έγινε η διακοπή. Εμείς ακολουθήσαμε ό,τι προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις και τα πρωτόκολλα.

Εσείς τι λέτε, πρέπει να ξαναρχίσουν οι αγώνες ή να υπάρξει οριστική διακοπή;

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να γίνει επανεκκίνηση και να συνεχιστεί το πρωτάθλημα από εκεί όπου διακόπηκε. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν τόσο μεγάλα προβλήματα στον αθλητισμό, όσο υπάρχουν στις αστικές συγκοινωνίες για παράδειγμα. Εμείς εδώ δεν έχουμε προβλήματα.

Με ποιους στόχους ξεκίνησε η ομάδα το φετινό πρωτάθλημα;

Βελτιώσαμε τις εγκαταστάσεις και στο αγωνιστικό κομμάτι στόχος ήταν να φέρουμε στο γήπεδο τα παιδιά του χωριού μας. Να κάνουμε μια νεανική ομάδα και με κάποιες προσθήκες να έχουμε μια καλή πορεία στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας. Αφού μπουν οι βάσεις, τότε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Καλύτερα μικρά και σταθερά βήματα, παρά άλματα στο κενό. Να προσθέσω επίσης ότι έχουμε ακαδημία ποδοσφαίρου αλλά και γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική.

Επειδή είναι δύσκολες εποχές, βοηθά ο κόσμος την ομάδα;

Δεν έχουμε κανένα παράπονο. Δεν μας βοηθούν μόνο οι κάτοικοι που διαμένουν στο Θεσπρωτικό αλλά και άλλοι που ζουν σε άλλες περιοχές βοηθούν όσο μπορούν.