Η «εκδίκηση» των «άσων»

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ, στην οποία την παράσταση έκλεψαν οι τερματοφύλακες. Ο σκόρερ (!) Παπαδόπουλος και οι επανακάμψαντες Σα και Πασχαλάκης.

Η «εκδίκηση» των «άσων»

Καταπονημένος από το ταξίδι και τον αγώνα στον Λονδίνο, και παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 παίκτες για περισσότερα από 50 λεπτά, ο Ολυμπιακός έκανε ποδαρικό με το δεξί, επικρατώντας 1-0 του Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», και τώρα θέλει άλλες τρεις νίκες για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο. Η αποβολή του Λαλά στο 41’ ήρθε να σκιάσει την ευφορία από το γκολ του Μασούρα στο 38’ και να μετατρέψει σε θρίλερ το δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο στο διάστημα αυτό όρθωσε το ανάστημά του (ξανά) ο Ζοσέ Σα και δεν άφησε τον Άρη να φτάσει στην ισοφάριση, όπως είχε συμβεί στο ματς της κανονικής περιόδου.

Με δύο γκολ του Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ λύγισε 3-1 την ΑΕΚ και ξαναβρήκε την ηρεμία του μετά τις φουρτούνες των τελευταίων εβδομάδων. Η συγγνώμη του Πασχαλάκη για το επεισόδιο με τους οπαδούς ήταν το «διαβατήριό» του για την επιστροφή στην ενδεκάδα. Κίνηση για την οποία δεν μετάνιωσε ο Γκαρσία. Ο Mάνταλος έδωσε την πρώτη του ασίστ μετά την ανανέωση του συμβολαίου του για το γκολ του Ολιβέιρα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, αλλά ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την ΑΕΚ με το ίδιο νόμισμα: γκολ στα 17 δευτερόλεπτα με την έναρξη της επανάληψης.

Ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε αυτόχειρας στην Τρίπολη. Ήταν 2-0 μπροστά στο σκορ ως το 83’ και… κατάφερε στο τέλος να πάρει μόνο έναν βαθμό στον αγώνα με τον Αστέρα. Τα ήθελε και τα έπαθε όμως, καθώς διαχειρίστηκε κάκιστα το παιχνίδι στο τελευταίο τέταρτο. Πέταξε έτσι στα σκουπίδια τις δύο ασίστ του Χουάνκαρ και τα δύο γκολ του Μακέντα. Τη δόξα από τους δύο πήρε όλη ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης στο 90’+7’(ο πρώτος τερματοφύλακας που σκοράρει μετά από 20 χρόνια). Αυτό το ματς συνεχίστηκε στα… αποδυτήρια, όπου ήρθαν στα χέρια οι Διούδης και Παπαδόπουλος.

Στα πλέι άουτ ήταν η μέρα των φιλοξενουμένων. Λαμία και ΑΕΛ σημείωσαν εντυπωσιακά διπλά, ενώ έναν βαθμό τσίμπησε ο ΟΦΗ. Από τους γηπεδούχους νίκησε μόνο ο ΠΑΣ. Με αυτά τα αποτελέσματα, Βόλος και Γιάννινα κοιμούνται ήσυχοι, Απόλλων, Ατρόμητος και Λαμία πατάνε σε σταθερό έδαφος, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, ΑΕΛ βαδίζουν σε κινούμενη άμμο...

Λίγες μέρες μετά το «διαζύγιο» με τον Γιώργο Παράσχο ο Απόλλων γνώρισε την ήττα 2-0 από την ΑΕΛ στην «ανοχύρωτη» Ριζούπολη. Μεταμορφωμένη η ομάδα του Φέστα, πήδησε το πρώτο από τα επτά εμπόδια στην κούρσα σωτηρίας. Σε ένα ματς που έγινε σε βαρύ λόγω της βροχής τερέν ο ΟΦΗ έβαλε στον Βόλο τέλος (0-0) στο σερί δέκα ηττών και ξεκόλλησε «από τους αναθεματισμένους 19 βαθμούς», όπως είπε ο Νίκος Νιόπλιας στις δηλώσεις του.

Η Λαμία του Γρηγορίου πέτυχε δυο γρήγορα γκολ (24’ και 27’ ) και ένα τρίτο πριν βγει το ημίχρονο, περνώντας (3-0) σαν τρένο από το Αγρίνιο και κάνοντας τον Δέλλα να δηλώσει ότι «αν μπορούσα, θα άλλαζα και τους έντεκα». Ο 19χρονος Mανδάς απέκρουσε άλλο ένα πέναλτι, αλλά δεν απέτρεψε την ήττα (1-0) του Ατρομήτου στα Γιάννινα. Σε μεγάλη φόρμα ο ΠΑΣ, σημείωσε την έκτη νίκη του σε επτά αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.