Ολυμπιακός: Δεν χάνει και χωρίς Βαλμπουενά, Φορτούνη!

Συνήθως συζητάμε για το αν θα πρέπει να παίζουν μαζί ή όχι Βαλμπουενά και Φορτούνης. Με τον Άρη δεν έπαιξε κανείς, αλλά ο Ολυμπιακός νίκησε και με... δέκα παίκτες. Το +19 (+20, +22, +24) είναι ήδη ρεκόρ...

Ολυμπιακός: Δεν χάνει και χωρίς Βαλμπουενά, Φορτούνη!

Δεν παίζουν συχνά μαζί στην ενδεκάδα ή στο ίδιο σχήμα στη διάρκεια των αγώνων του Ολυμπιακού ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Κώστας Φορτούνης, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς προτιμά να κρατά κάποιον εκ των δύο στον πάγκο και να τον βάζει στο γήπεδο κάποια στιγμή που ο ίδιος κρίνει.

Με τον Άρη συνέβη κάτι σπάνιο. Δεν έπαιξαν καθόλου ούτε ο Βαλμπουενά (τραυματίας) ούτε ο Φορτούνης (στον πάγκο). Ούτε όταν ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες κρίθηκε σκόπιμη από τον προπονητή η επιβάρυνση του Φορτούνη, για ένα παιχνίδι το οποίο είχε σχεδιάσει με διαφορετικά σχέδια. Με αυτό το 3-4-3 που γεννήθηκε ως ιδέα σε αμυντική κόπια για τα πολύ δύσκολα ματς στην Ευρώπη, αλλά ο Μαρτίνς θέλει να το δει και αλλιώς.

Οι δύο παίκτες που έπαιξαν στην επίθεση μαζί με τον υπέροχο Γιουσέφ Ελ Αραμπί (τι έκανε πάλι ο άνθρωπος κι ας μην έβαλε γκολ), ο Μπρούμα και ο Μασούρας μια χαρά μπήκαν στο συγκεκριμένο πλάνο. Ο Πορτογάλος ήταν δραστήριος και με συνεργασίες, ο Έλληνας διεθνής έβαλε το γκολ της νίκης. Κάτι περισσότερο χρειάζεται επιθετικά από τους μπακ. Τον Λαλά ή τον Ανδρούτσο δεξιά, τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά. Έχουν τα τρεξίματα, έχουν δυνατότητες, πρέπει να το δουλέψουν κι άλλο. Σε σέντρες ή μπασίματα-εξτρέμ που απαιτούν αυτοί οι ρόλοι. Κι ο Χολέμπας μπορεί. Κι ας τον απολαμβάνουμε ως τρίτο στόπερ αυτή την εποχή. Γυρίζουν και Σεμέδο, Αβραάμ, μπορεί να παίξει αριστερό φουλ μπακ ο πάντα νέος Χοσέ...

Με Φορτούνη και Βαλμπουενά είναι επίσης κάτι που θέλει τη δοκιμή του. Στο δεύτερο μέρος με τον Άρη θα γινόταν πιο επιθετικός ο Ολυμπιακός αν είχε κάποιον εξ΄αυτών να κρατήσει μπάλα στο κέντρο για να δημιουργήσει. Όμως μπορεί και χωρίς αυτούς τους δύο πολύ ποιοτικούς παίκτες του. Άλλο ένα μπόνους της βραδιάς.

Επιπλέον, με +19, +20, +22 και +24 ο Ολυμπιακός θα το κοιτάξει το πρωτάθλημα μέχρι να το πάρει, για το πρεστίζ και τα ρεκόρ. Αλλά θα το χρησιμοποιήσει και για δοκιμές από τον προπονητή του σε όποια ιδέα έχει για τη νέα σεζόν.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας