Ανδρούτσος: Τώρα ήρθε για να μείνει

Ο Θανάσης Ανδρούτσος κέρδισε βασικό ρόλο στον Ολυμπιακό και τώρα είναι έτοιμος να το κάνει στην Εθνική. 

Ανδρούτσος: Τώρα ήρθε για να μείνει

Ο τελευταίος μεγάλος δεξιός μπακ του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τώρα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Πολύτιμος συνεργάτης του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Βασίλης Τοροσίδης πιστεύω θα καμαρώνει πιο πολύ από απ' όλους τους ανθρώπους του επαγγελματικού περιβάλλοντος του Θανάση Ανδρούτσου για την επιστροφή του 24χρονου ποδοσφαιριστή στην Εθνική. Αυτή τη φορά για να μονιμοποιηθεί. Και να διεκδικήσει το όνειρο να γίνει ο νέος μεγάλος δεξιός μπακ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ανδρούτσος είχε το πείσμα να παλέψει για το ρόστερ του Ολυμπιακού. Έχει παίξει σχεδόν σε όλες τις θέσεις στην καριέρα του, ο Μαρτίνς τον εμπιστεύεται πια για το δεξί άκρο της άμυνας. Σε πολλά παιχνίδια, έστω κι αν ο αποκτήθηκε για εκεί τον χειμώνα ένας έμπειρος παίκτης από το γαλλικό πρωτάθλημα, ο Κένι Λαλά.

Με τις εμφανίσεις του, την ενέργειά του και τη βελτίωσή του (που φυσικά «παίρνει» κι άλλο), ο Θανάσης Ανδρούτσος κλήθηκε από τον Φαν΄τ Σιπ στην Εθνική. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό, είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης σε αυτή τη θέση, από τότε που καθιερώθηκε σε αυτή. Μέσα σε λίγους μήνες δηλαδή.

Θα είναι με την αποστολή της Εθνικής στην Ισπανία. Εκεί όπου έπαιξε για πρώτη φορά, πριν από δυο χρόνια, σε φιλικό με την Σουδική Αραβία επί Σκίμπε. Μπαίνοντας αλλαγή στη θέση του Αλέξανδρου Τζιόλη. Σε ένα ματς που διαιτητής ήταν ο Κάρλος ντελ Θέρο, τον οποίο θα ξανασυναντήσει ο Ανδρούτσος της Πέμπτη (18/3) στο ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ... Οι περίεργες συμπτώσεις του ποδοσφαίρου...

Η πρώτη του κλήση ήταν πάλι για προκριματικά Μουντιάλ. Με το Βέλγιο, το 2017. Στο 1-1. Είχε μείνει στον πάγκο. Με αρχηγό τον Τοροσίδη, στην άμυνα τον Σωκράτη, τον Μήτρογλου να σκοράρει, τον Λουκάκου να ισοφαρίζει στο τέλος.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος έχει μεγαλώσει. Από τότε. Κι από τα ταξίδια που τον είχα πρωτογνωρίσει στις αποστολές του Ολυμπιακού, παρέα αχώριστη με τον Ρέτσο, τον Νικολάου, τον Μανθάτη. Ο καθένας έχει τραβήξει το δρόμο του. Για τον Ανδρούτσο ο δρόμος είναι πάντα «ερυθρόλευκος» και πλέον ξανά «γαλανόλευκος». Συγχαρητήρια...