Μαρτίνς: «Αφεντικό ο Μαρινάκης - Άλλαξα τα πάντα όταν ήρθα στον Ολυμπιακό»

Για την αλλαγή φιλοσοφίας στον Ολυμπιακό, από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνς, με αφορμή το παιχνίδι με αντίπαλο την Άρσεναλ.

Μαρτίνς: «Αφεντικό ο Μαρινάκης - Άλλαξα τα πάντα όταν ήρθα στον Ολυμπιακό»

Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε στην "Telegraph" για το πώς απέκλεισε πέρυσι την Άρσεναλ, την παρουσία του στον ερυθρόλευκο πάγκο, αλλά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για τον Κάρλος Κεϊρόζ, με τον οποίο συνεργάστηκε κατά το παρελθόν: "Άλλαξε τη μεθοδολογία στην Πορτογαλία. Ο τρόπος προπονητικής, μετά τον Κεϊρόζ, ήταν διαφορετικός. Εξελιχθήκαμε πολύ. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και το μελετώ διαρκώς και μπορώ να καταλάβω πως μετά τον Κάρλος Κεϊρόζ έγινε ένα μεγάλο βήμα".

Για την περσινή ρεβάνς με την Άρσεναλ: "Ήταν το τέλειο -τακτικά- παιχνίδι και για 120 λεπτά, όλοι πιστεύαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε την Άρσεναλ".

Για τον τρόπο που την απέκλεισε: "Κάθε ομάδα έχει δυνατά και αδύναμα σημεία. Προσπαθώ να δουλεύω πάνω στις αδυναμίες του αντιπάλου. Όλη η προετοιμασία στηρίζεται σε αυτή την στρατηγική. Ξέραμε πως εκείνη την περίοδο η Άρσεναλ δεν ήταν πολύ δυνατή και δουλέψαμε πάνω σε αυτό. Μερικές φορές, ό,τι κάνεις στις προπονήσεις, βγαίνει και στους αγώνες. Άλλες φορές, δεν συμβαίνει τίποτα".

Για το τι άλλαξε όταν ήρθε στον Ολυμπιακό: "Τα πάντα. Τα πάντα ήταν αρνητικά όταν ήρθα, αλλά ανοικοδομήσαμε την ομάδα. Μόλις τέσσερις παίκτες έχουν παραμείνει στην ομάδα και αποκτήσαμε 21 νέους παίκτες. Τα πάντα ήταν καινούργια. Οι παίκτες πίστεψαν σε ό,τι κάναμε εκείνη την στιγμή. Ότι ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον και πολύ ξεχωριστό".

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: "Είναι όλη την ώρα στο πλευρό μας, ξέρω πως είναι το αφεντικό. Είναι πολύ παθιασμένος με τον σύλλογο. Είναι ιδιοκτήτης και της Νότιγχαμ, αλλά σχεδόν πάντα είναι μαζί μας και μας στηρίζει, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας. Η πρώτη συνάντησή μας αφορούσε την ηγεσία και τον τρόπο που θα ανοικοδομήσουμε τα πάντα. Φυσικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει χρόνος και ομάδες σαν τον Ολυμπιακό πρέπει να κερδίζουν. Αλλά με κατάλαβε".

Για το αγγλικό ποδόσφαιρο: "Είναι το πνεύμα του ποδοσφαίρου. Είναι κάτι που θα ήθελα στο μέλλον. Το πραγματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην Αγγλία".