Ικανός για όλα αυτός ο Ολυμπιακός

Πριν από έναν χρόνο, τέτοιες ημέρες, ξεσπούσε στη χώρα μας η πανδημία και ετοιμαζόμασταν για το πρώτο λουκέτο και την πρώτη καραντίνα. Όλα ήταν άγνωστα τότε και αν έλεγε κάποιος ότι έναν χρόνο μετά η κατάσταση θα είναι ίδια, τα μαγαζιά κλειστά και η πανδημία να παραμένει, δεν θα τον πίστευε κανείς.

Ικανός για όλα αυτός ο Ολυμπιακός

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν σε όλους τους τομείς της κοινωνίας παραμένουν δύσκολες και ίσως γίνουν δυσκολότερες το προσεχές διάστημα και όσο αυτή η κατάσταση παραμένει. Οι συνήθειες όλων μας άλλαξαν και όταν πριν από έναν χρόνο ο Ολυμπιακός έπαιζε κεκλεισμένων των θυρών με τη Γουλβς για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ ήταν κάτι που φάνηκε πολύ παράξενο σε όλους.

Πέρασε ένας χρόνος πολύ δύσκολος για όλους και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να αγωνιστεί και πάλι στους «16» της διοργάνωσης. Και πάλι σε ένα άδειο γήπεδο, αλλά αυτήν τη φορά με αντίπαλο την Άρσεναλ που πέρσι είχε αποκλείσει στους «32». Όλους αυτούς τους μήνες η ομάδα του Πειραιά έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια και μία υπέρβαση για να μπορέσει να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Από τον Σεπτέμβριο παίζει συνεχώς ανά 3-4 ημέρες παιχνίδια υψηλής έντασης και απαιτήσεων. Ο Ολυμπιακός, όπως και όλες οι ομάδες, έχασε παίκτες με κορονοϊό, είχε και έχει τραυματισμούς και έχει πετύχει όλα αυτά χωρίς να έχει στο πλευρό του τον κόσμο του, που του δίνει τεράστια ώθηση και σε ένα ματς όπως το αποψινό θα ήταν απαραίτητος. Τώρα που τα πόδια είναι βαριά και βγαίνει η κούραση τόσων μηνών, η γεμάτη κερκίδα θα έδινε άλλον αέρα στους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, έμειναν σταθεροί και δεύτερη σερί σεζόν είναι στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Μπορεί να τα έχουν με την τύχη τους που βρίσκεται πάλι στον δρόμο τους η Άρσεναλ, διότι, αν το δει κανείς λογικά, είναι πολύ δύσκολο να αποκλειστεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά μία ομάδα όπως οι «κανονιέρηδες» από τον ίδιο αντίπαλο. Αυτό λέει η λογική, αλλά το ποδόσφαιρο μάς έχει διδάξει ότι δεν επικρατεί η λογική. Επικρατεί και αυτός που κυνηγάει την τύχη του και την προκαλεί. Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς το κάνει αυτό - κι ας μην έχει την περσινή αύρα κι ας του λείπει κάτι που θα τον έκανε καλύτερο. Έχει όμως την ίδια πίστη και επιμονή. Είναι μία ομάδα με πείσμα και αυτό την έχει φέρει έως εδώ.

Σε μία τόσο δύσκολη σεζόν, με τόσα εμπόδια, ο Ολυμπιακός έχει βγάλει στο γήπεδο όλο του τον εγωισμό, όλο του το πείσμα και το πάθος. Και οι Άγγλοι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να μείνουν πάλι έξω από τον Ολυμπιακό. Το θέμα, όμως, είναι τι πιστεύει ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς. Και μέχρι τώρα μας έχει δείξει ότι πιστεύει και στα θαύματα και του αρέσει να τα προκαλεί. Εύκολο δεν είναι το αποψινό ματς για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά αν βγάλουν στο χορτάρι όλα τα παραπάνω στοιχεία, είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι εύκολο ούτε για τους ποδοσφαιριστές του Αρτέτα. Και καθαρά αγωνιστικά ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να χάσει τη συγκέντρωση ούτε για ένα λεπτό, διότι η Άρσεναλ, όση αφέλεια κι αν έχει ως ομάδα, δεν πρόκειται να το συγχωρέσει.