Μαρτίνς: «Να γιατί πιστεύουμε στην πρόκριση»!

Πίστη πρόκρισης του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ εξέφρασε ο Πέδρο Μαρτίνς. Η αποτελεσματικότητα το «κλειδί» για το πρώτο παιχνίδι, «όλα θα κριθούν στο Λονδίνο». Όλα όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός και για τη συμμετοχή του Μπα.

Μαρτίνς: «Να γιατί πιστεύουμε στην πρόκριση»!

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε σύνθημα πρόκρισης του Ολυμπιακού απέναντι στην Άρσεναλ για δεύτερη στη σειρά σεζόν. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για τις δυσκολίες του αγώνα, όσα πρέπει να γίνουν σωστά από την ομάδα του,. αλλά και την πίστη για την επιτυχία. Αισιόδοξος για τη συμμετοχή του Μπα.

Η συνέντευξη του προπονητή του Ολυμπιακού

Γίνονται τέτοια θαύματα δύο φορές σε δύο χρόνια;

«Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα θαύματα. Δεν είναι θαύμα τρεις συνεχόμενες χρονιές με επιτυχία στην Ευρώπη. Παίζουμε με την ίδια φιλοσοφία και ταυτότητα απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Με πάρα πολλή δουλειά έχουμε κερδίσει να μην αλλάζουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας απέναντι σε κάθε αντίπαλο, όποιος κι αν είναι αυτός. Εμείς παίζουμε με το δικό μας τρόπο και τη δική μας νοοτροπία, κάτι που θα κάνουμε και απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο, όπως η Άρσεναλ. Γι΄αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Ποιο είναι το μήνυμα προς τον κόσμο που δεν μπορεί να είναι στο γήπεδο, σχετικά με τα γενέθλια του κλαμπ και τον αγώνα με την Άρσεναλ. Τι μπορεί να υποσχεθεί;

«Το γήπεδο δεν είναι ποτέ το ίδιο χωρίς τον κόσμο μας, δε θα κουραστώ να το λέω. Ειδικά στην Ευρώπη. Θα τα δώσουμε όλα στο γήπεδο με τη δική μας ταυτότητα και το δικό μας τρόπο, με σεβασμό στον δύσκολο αντίπαλο. Κι αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξει ποτέ. Αυτό μπορώ να πω στον κόσμο μας».

Ο Ολυμπιακός έχει κληρωθεί πολλές φορές με αγγλικές ομάδες, υπήρχαν πιο βατοί αντίπαλοι. Δίνει, όμως, μια γοητεία να ανταγωνίζεστε με τις καλύτερες ομάδες;

«Ξέρουμε ότι η κλήρωση είναι αυτή που είναι. Δεν μπορείς να διαλέξεις. Σίγουρα υπήρχαν λιγότερα μεγάλα ονόματα. Τώρα όμως ασχολούμαστε με την Άρσεναλ. Ξέρουμε ότι η θέση της στην Αγγλία δεν αντιπροσωπεύει την αξία του ρόστερ της και την ποιότητά της. Στην Ευρώπη όμως έχει επτά νίκες και μία ισοπαλία. Άρα είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, με το καθοριστικό ματς στο Λονδίνο. Η πρόκριση δεν θα κριθεί εδώ, θα κριθεί στο Λονδίνο. Ξέρουμε πώς να παίξουμε απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το κλειδί θα είναι η αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες μας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Ο Μαρτίνς αναφέρθηκε και στο θέμα της διαιτησίας: «Δε θέλουμε να δούμε δύο καλές ομάδες μόνο, αλλά και έναν πολύ καλό διαιτητή για να έχουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι.»

Για τον Μπα και για το ποιο θα είναι το κλειδί για το αποτέλεσμα: «Για τον Μπα θα πρέπει να περιμένουμε 24 ώρες για την τελική εκτίμηση, αλλά πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να παίξει. Εμείς θα πρέπει να είμαστε ο καλός εαυτός μας και κυρίως να το πιστεύουμε. Όποιος προσπαθεί και πιστεύει είναι πιο κοντά στην επιτυχία. Ακόμη και κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Άρσεναλ».

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απουσία του κόσμου λόγω της πανδημίας. Ποια είναι τα συναισθήματά του και πώς βλέπει το ποδόσφαιρο δίχως τον κόσμο στα γήπεδα;

« Θα συνεχίσω να λέω ότι το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο είναι ένα τίποτα. Δεν είναι το ίδιο να παίζεις σε άδεια γήπεδα. Δίχως το πάθος που δίνουν οι φίλαθλοι στις εξέδρες. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα γυρίσει σύντομα και το ποδόσφαιρο θα γίνει το παθιασμένο άθλημα που ξέρουμε όλοι».