Σωκράτης: «Λακαζέτ και Ομπαμεγιανγκ αύριο δεν θα είναι στην καλή τους μέρα»!

Τι δήλωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ. Τι είπε για τη σημασία της πολυετούς παρουσίας του Μαρτίνς στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. 

Σωκράτης: «Λακαζέτ και Ομπαμεγιανγκ αύριο δεν θα είναι στην καλή τους μέρα»!

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Άρσεναλ.

Ο διεθνής αμυντικός τόνισε:

Για τα δύο ματς και τα δικά του συναισθήματα: «Θα είναι δύο ξεχωριστά ματς. Θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Θα ακολουθήσουμε τη στρατηγική μας και ό,τι μας πει ο προπονητής. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό για μένα γιατί δεν είναι εύκολο να παίζεις εναντίον της προηγούμενης ομάδας σου, ήμουν εκεί μέχρι πριν δύο μήνες και θα παίξω εναντίον των πρώην συμπαικτών μου. Σίγουρα, όμως, θα είναι και μια πρόκληση. Και αγωνιστικά θέλω να νικήσω».

Αν θεωρεί ότι κάτι έχει αλλάξει στην Άρσεναλ από τότε που έφυγε και τι έχουν συζητήσει για την άμυνα και τα γκολ από στατικές φάσεις: «Η Άρσεναλ δεν θα είναι όπως πέρυσι. Έχει έναν προπονητή που πλέον είναι πάνω από 15 μήνες. Στο πρωτάθλημα δεν τα πηγαίνει καλά, παρότι είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Αγγλία. Δεν έχουν παιχνίδια ούτε στα εγχώρια Κύπελλα. Το Europa League είναι το πιο σημαντικό για αυτούς. Θα είναι για εμάς πιο δύσκολα από πέρυσι, αλλά εμείς θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να σκεφτούμε και στα δύο ματς τη νίκη. Για τα γκολ που δεχόμαστε δεν είναι κάτι που βελτιώνεται αμέσως. Σε κάποια ματς δίνεις ευκαιρίες στον αντίπαλο και δεν δέχεσαι γκολ από τύχη. Και άλλα στα οποία δεν δέχεσαι φάσεις και τρως ένα γκολ από μία. Δουλεύουμε με τον προπονητή, αναλύουμε την κατάσταση και με το βίντεο και με το χρόνο και τη σκληρή δουλειά θα βελτιωνόμαστε συνέχεια».

Αν έχει επικοινωνία με κάποιον από τους παλιούς συμπαίκτες του και τι θα έλεγε στους νυν συμπαίκτες του για την Άρσεναλ: «Έχω σχέσεις με τους πρώην συμπαίκτες μου και στην Άρσεναλ, όπως και στην Ντόρτμουντ και στην Μίλαν. Αυτά συμβαίνουν πάντα στο ποδόσφαιρο. Τώρα παίζει ο Ολυμπιακός με την Άρσεναλ, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι εμείς. Αν θα πρέπει να προσέξουμε κάτι περισσότερο θα το συζητήσουμε με τον προπονητή μας, το έχουμε κάνει ήδη. Και αν είναι να βγάλουμε κάτι στο γήπεδο θα το δείτε κι εσείς στο γήπεδο».

Υπάρχει ενδεχόμενο να παίξει με τον Εμβιλά σαν στόπερ. Πόσο μπορεί να επηρεάσει τον ίδιο όσο και γενικά την αμυντική λειτουργία. Και πόσο σημαντικό είναι μια ομάδα να έχει καιρό έναν προπονητή. όπως συμβαίνει με τον Μαρτίνς: «Ούτε εμένα ούτε την ομάδα επηρεάζουν οι αλλαγές. Όποιος και να παίξει θα κάνει τη δουλειά που πρέπει με βάση τις οδηγίες του προπονητή. Είναι πολύ σημαντικό που ο Ολυμπιακός έχει χρόνια τον ίδιο προπονητή. Συμβαίνει σπάνια στην Ελλάδα και είναι στα συν του Ολυμπιακού που το διαχειρίστηκε έτσι. Ο προπονητής έχει βελτιώσει πολύ την ομάδα, στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός έχει ένα μέταλλο. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Μήπως έχεις κάποια εξήγηση για την αποχώρηση από την ομάδα και πως θα σταματήσεις Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ: «Για το τι έγινε στο παρελθόν, δεν είναι της στιγμής. Το ξέρω καλά εγώ, ο προπονητής και οι άνθρωποι της ομάδας. Αντιμετώπισα κάθε δυσκολία. Προσπάθησα να είμαι επαγγελματίας από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή. Ομπαμεγιάνκ και Λακαζέτ είναι μεγάλοι παίκτες, μπορούν να κερδίσουν στην καλή μέρα τους κάθε ματς, αλλά πιστεύω ότι τώρα δεν θα έχουν καλή μέρα και εμείς θα νικήσουμε»