Η Άρσεναλ ξέρει από Φάληρο…

Τα έφερε τελικά έτσι η ζωή που Ολυμπιακός και Άρσεναλ θα τεθούν ξανά αντιμέτωποι και μάλιστα για δεύτερη διαδοχική σεζόν σε νοκ άουτ ματς για το Γιουρόπα Λιγκ.

Η Άρσεναλ ξέρει από Φάληρο…

Οι δύο μονομάχοι γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον και ας πέρασε ένας χρόνος. Αύριο το βράδυ λοιπόν στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα λάβει χώρα το πρώτο μέρος της… σειράς, με τους Λονδρέζους να γνωρίζουν καλά τι εστί Φάληρο και «Γ. Καραϊσκάκης».

Μέσα στη δεκαετία που πέρασε έχουν αγωνιστεί έξι φορές στον Πειραιά, με την τελευταία να είναι πρόσφατη, αφού κέρδισε και απέκλεισε την Μπενφίκα, ως γηπεδούχος παρακαλώ! Έχουν βρει το… κόλπο στο λιμάνι οι «κανονιέρηδες». Τρία σερί διπλά και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Η δυναμική των «ερυθρόλευκων» είναι ο κόσμος τους, δυστυχώς όμως εκείνος θα απουσιάσει λόγω κορονοϊού. Δεν ήταν ούτε με τη Γουλβς ούτε στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ ούτε με την Αϊντχόφεν. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έπρεπε να μάθουν να ζουν με την απουσία τους και το κατάφεραν. Τώρα διεκδικούν ένα εισιτήριο για τους καλύτερους οκτώ της διοργάνωσης χωρίς εκείνους στους μεγάλους και σημαντικούς αγώνες. Είναι αλλιώς να έχεις 33.000 φίλους να σε ωθούν, το ξέρουμε όλοι αυτό και κυρίως η Άρσεναλ, η οποία έχει τη μεγαλύτερη πείρα απ’ όσες έχουν έρθει στην έδρα του Ολυμπιακού.

Ο Αρτέτα και οι ποδοσφαιριστές του θα πατήσουν πάλι το χορτάρι του γηπέδου, έχοντας κατά νου πως το γήπεδο θα είναι… παγωμένο και ο νεαρός κόουτς έχει αντιληφθεί αυτό το πλεονέκτημα. Βέβαια πρέπει να τονίσουμε το γεγονός πως η πρόκριση θα κριθεί σε δύο αναμετρήσεις. Αν κάποιος δηλαδή πιστεύει πως ένα «κακό» αποτέλεσμα π.χ. 1-1 ή 0-1 ή ακόμα και 1-2 δεν μπορεί να γυρίσει στο Λονδίνο, γελιέται! Οι Πειραιώτες έχουν αποδείξει στο παρελθόν πως μπορούν να ανατρέψουν αποτελέσματα, ενώ τους… αρέσει να μην είναι τα φαβορί σε ένα ζευγάρι. Δεν είναι και… Μπάγερν η Άρσεναλ.

Και αφού καταπιαστήκαμε με την παράδοση των Λονδρέζων, να θυμίσουμε τις δύο τελευταίες χρονικά φορές που ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής από την πρωτεύουσα της Αγγλίας. Για να μην το πλατειάζουμε, είναι ένα ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί (Άρσεναλ) αλλά και με μία ομάδα που έχει φτιάξει μέταλλο στα ευρωπαϊκά ματς (Ολυμπιακό). Τη δίψα για την επόμενη φάση την έχουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας, το κίνητρο να μπουν στα προημιτελικά αλλά και να αφήσουν εκτός ξανά ομάδα που κυνηγάει την κατάκτηση του τροπαίου είναι τεράστιο. Οι Άγγλοι έχουν το άγχος και την πίεση. Ίσως και να φοβούνται πως θα ξαναζήσουν τους περσινούς «εφιάλτες». Γι’ αυτό θα είναι και πιο επιφυλακτικοί στο πρώτο ματς και σίγουρα δεν θα έρθουν στον Πειραιά με τη μύτη ψηλά. Το έπραξαν πέρσι και την… πάτησαν.