Τα «σπάνε» Ελ Αραμπί-Φορτούνης!

Ήδη έχει ξεπεράσει τις περσινές επιδόσεις του με τον Ολυμπιακό στο σκοράρισμα ο Ελ Αραμπί, ενώ ο Φορτούνης πάει για ρεκόρ καριέρας στις ασίστ. Μακράν οι κορυφαίοι στη Super League και έτοιμοι για Άρσεναλ. 

Τα «σπάνε» Ελ Αραμπί-Φορτούνης!

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί συνεχίζει να σκοράρει με συνέπεια στο πρωτάθλημα και να οδηγεί με διαφορά την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ, ενώ ο Κώστας Φορτούνης (που και αυτός έβαλε γκολ με την Λαμία) εξακολουθεί να ανεβαίνει στη λίστα με τις ασίστ χάρη σε αυτή που έδωσε στον Μπρούμα για το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού.

Ήδη στη φετινή Super League ο Ελ Αραμπί έχει φτάσει στα 18 γκολ και έχει ήδη ξεπεράσει τον αριθμό των τερμάτων που είχε πέρυσι με τη λήξη της κανονικής περιόδου (είχε πετύχει 17), ενώ απομένει ακόμη ένα ματς, αυτό στην έδρα της ΑΕΛ. Και φυσικά άλλα 10 παιχνίδια στα play off εκεί όπου ο Μαροκινός στράικερ χρειάζεται μόλις τρία τέρματα για να ξεπεράσει τον συνολικό περσινό απολογισμό του με τα 20 γκολ. Και να κάνει ακόμη πιο παραγωγική σεζόν φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Ο δε Φορτούνης έχει φτάσει στις 11 ασίστ, έχει ήδη περάσει τις 9 που είχε πρόπερσι και τις 10 της σεζόν 2017-18, με σκοπό πλέον να σερβίρει άλλα 3 τέρματα στους συμπαίκτες του και να κάνει ρεκόρ καριέρας! Οι περισσότερες ασίστ που είχε ο Φορτούνης στη Super League ήταν τη χρονιά του Μάρκο Σίλβα, όταν ολοκλήρωσε με 13 τελικές πάσες για γκολ. Τώρα με έναν άλλο Πορτογάλο προπονητή, τον Πέδρο Μαρτίνς, όλα δείχνουν ότι θα φτάσει ακόμη πιο ψηλά και θα καταρρίψει το προσωπικό ρεκόρ του.

Το θέμα για τους δύο μεγάλους άσους του Ολυμπιακού που κυριαρχούν στο πρωτάθλημα είναι να δώσουν το κάτι παραπάνω στους συγκεκριμένους τομείς και στην Ευρώπη. Καθώς ο Ελ Αραμπί έχει φέτος 2 τέρματα σε διεθνές επίπεδο (με την Ομόνοια και με την Αϊντχόφεν στο Φάληρο), ενώ ο Φορτούνης δεν έχει δώσει κάποια ασίστ στα μέχρι τώρα παιχνίδια του στο Champions League και στο Europa League. Ο Ελ Αραμπί είχε βάλει πέρυσι το γκολ στο Λονδίνο, ο Φορτούνης είναι σε φουλ φόρμα. Και τα ματς με την Άρσεναλ πλησιάζουν και αποτελούν τεράστια πρόκληση για το club και για τους πρωτοκλασάτους παίκτες του...