Ο Άρης τη δράση, ο ΠΑΟΚ την αντίδραση

Tι θα είχε απογίνει ο ΠΑΟΚ φέτος αν δεν υπήρχε ο Σβέριρ Ίνγκασον; Εύκολη η απάντηση στο ερώτημα και την ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Άρης τη δράση, ο ΠΑΟΚ την αντίδραση

Είναι βέβαιο ότι δίχως τις δυναμικές παρεμβάσεις του Ισλανδού σε κρίσιμα ματς η ομάδα θα είχε πάει κατά διαβόλου και ο Ουρουγουανός στο σπίτι του… Μια λαμπάδα στο μπόι του θα πρέπει να ανάψουν όλοι στον ΠΑΟΚ που τους γλίτωσε από τα χειρότερα -και- στο ντέρμπι με τον Άρη.

Τα λαϊκά δικαστήρια είχαν ξεκινήσει στην άδεια (;) Τούμπα όταν ο Ίνγκασον ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Με τον δείκτη του σκορ στο 0-2, άφησε την άμυνα και έτρεξε στην επίθεση για να δείξει στους διαφημισμένους κυνηγούς του πώς στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα. Αυτός μείωσε στο 87’ κι αυτός κέρδισε το πέναλτι στα… χασομέρια, με το οποίο ο Βιεϊρίνια διαμόρφωσε το τελικό 2-2, σε ένα ματς που μέχρι το 88’ φαινόταν ολότελα χαμένο για τον ΠΑΟΚ.

Και είναι αυτό το αποτέλεσμα ολότελα άδικο για τον Άρη, ο οποίος παρά τον αναπάντεχο -με τον τρόπο που επήλθε- αποκλεισμό του στο Κύπελλο τέσσερις μέρες πριν, έδειξε στην Τούμπα χαρακτήρα και πραγματοποιώντας υποδειγματική εμφάνιση είχε πάρει άνετο προβάδισμα στο σκορ, που θα μπορούσε μάλιστα να είναι ακόμη μεγαλύτερο αν οι παίκτες του ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις του. Όμως ο διαγραφόμενος θρίαμβος μετατράπηκε σε άλλη μια ισοπαλία -την πέμπτη συνεχόμενη- στο σπίτι του «αιώνιου» αντιπάλου του.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε με τη Λαμία, αλλά η σκέψη του πετούσε στην Άρσεναλ την οποία υποδέχεται την Πέμπτη (11/3) στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτήν τη φορά ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τους βασικούς που καθάρισαν γρήγορα το ματς με δυο γκολ στο 8’ και στο 10’ και μετά έκαναν οικονομία δυνάμεων. Όλα θα ήταν ιδανικά αν δεν προέκυπτε ο τραυματισμός του Ουσεϊνού Μπα, που ανάγκασε τον Σενεγαλέζο να αποχωρήσει πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο. Με τον Σεμέδο ήδη νοκ άουτ, ενδεχόμενη απουσία του από τον αγώνα με την Άρσεναλ θα αποτελούσε μεγάλο πονοκέφαλο, αλλά ευτυχώς τα νέα από το ιατρικό τιμ υπήρξαν καθησυχαστικά. Ωστόσο με την αποχώρησή του ο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει -τρόπος του λέγειν, γιατί η Λαμία δεν ήταν απειλητική- τον Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας.

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Καλαφάτη με τις τρεις ήττες του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα σε 17 ημέρες. Πού θες; Στο Αγρίνιο; Στη Λεωφόρο; Στα Γιάννινα; Όπου κι αν παίξανε, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Εύγε -για άλλη μια φορά- στον Αργύρη Γιαννίκη για την ομάδα που έφτιαξε. Το κατόρθωμά του θα το ζήλευε και ο μακαρίτης Αντώνης Γεωργιάδης, προπονητής του θρυλικού «Άγιαξ της Ηπείρου» τη δεκαετία του ‘70. Για τον Λάζλο Μπόλονι τι να πεις; Ο άνθρωπος εξακολουθεί να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μετά τον Ολυμπιακό δεν κέρδισε κανένα από τα πέντε παιχνίδια του και το μόνο που βρήκε να πει μετά τη «σφαλιάρα» στα Γιάννινα ήταν ότι «για ακόμη μία φορά η κατάσταση μάς προσπέρασε». Γι’ αυτό και ο Αλαφούζος θα τον… προσπεράσει.

Ο σεισμός ταρακούνησε τη Λάρισα και η ΑΕΛ το Ηράκλειο με τη νίκη 3-2 επί του ΟΦΗ, που της τόνωσε τις ελπίδες παραμονής μια στροφή πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Με τα δυο γκολ που σημείωσε -το δεύτερο στο 84’ ήταν και το νικητήριο- ο Φιορίν Ντουρμισάι αναδείχθηκε πρόσωπο του αγώνα. Ο Tζανλούκα Φέστα ευχαρίστησε στο τέλος του αγώνα «όσους παίκτες δεν αγωνίστηκαν!» και ο Γιώργος Σίμος, υποβάλλοντας την παραίτησή του, τη διοίκηση του ΟΦΗ που του εμπιστεύτηκε τη θέση του προπονητή. Με εννέα σερί ήττες δεν υπήρχε σωτηρία. Τουλάχιστον όχι με τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια να δωρίζει γκολ σε κάθε αγωνιστική...

Ούτε κι αυτήν την αγωνιστική γεύτηκε τη χαρά της νίκης ο Σάββας Παντελίδης, αφού ο Ατρόμητος έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα. Ότι είναι σκληρό καρύδι η ομάδα της Τρίπολης δεν περιμέναμε να το μάθουμε στο Περιστέρι. Με το «Χ» που ψάρεψε, συμπλήρωσε δέκα αγώνες αήττητη, γεγονός που της επέτρεψε να βάλει από κάτω τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία.

Επικρατώντας 1-0 του Βόλου, ο Παναιτωλικός σημείωσε τη δεύτερη (η πρώτη με Παναθηναϊκό) συνεχόμενη νίκη του στο Αγρίνιο και ανάσανε βαθιά στη μάχη που δίνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Δεν ήταν εύκολη η αποστολή του, καθώς ο Βόλος ήταν αήττητος μέχρι χθες στα γήπεδα της περιφέρειας. Ωστόσο ένα γκολ του πιο ποιοτικού ποδοσφαιριστή του, του Γκμπόλι Αριγίμπι, ήταν αρκετό για να του δώσει το πιο πολύτιμο ίσως τρίποντό του στη φετινή σεζόν.