Ολυμπιακός: Τα ματς του Εμβιλά ως στόπερ και η λύση για την άμυνα

Ο Γιαν Εμβιλά για ένα διάστημα αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη, αλλά αυτό το έχει κάνει και με τη Σεντ Ετιέν.

Ολυμπιακός: Τα ματς του Εμβιλά ως στόπερ και η λύση για την άμυνα

Για κάτι παραπάνω από 15 λεπτά στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Άρη ο Γιαν Εμβιλά αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός. Ο 30χρονος χαφ έπαιξε δίπλα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο από το 76' και μετά, όταν δηλαδή βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο ο Ουσεϊνού Μπα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν το έκανε τυχαία αυτό με τον Εμβιλά και είναι προφανές ότι το έχει στο μυαλό του. Το παραδέχτηκε άλλωστε και στις δηλώσεις που έκανε στη Nova με αφορμή τον αγώνα κόντρα στη Λαμία. Έχοντας τον Σεμέδο και τον Αβραάμ εκτός είναι υποχρεωμένος ο Πορτογάλος να κοιτάζει και για εσωτερικές λύσεις.

Εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να έχει έτοιμη τη λύση για να καλύψει το κενό. Ο Εμβιλά είναι ένας παίκτης που ίσως χρειαστεί στα επόμενα ματς να τον δούμε και για μεγαλύτερο διάστημα στο κέντρο της άμυνας. Έχει και την εμπειρία και την ποιότητα για να παίξει τη θέση.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο Γιαν Εμβιλά έπαιξε ως κεντρικός αμυντικός. Με τη φανέλα της Σεντ Ετιέν έχει αγωνιστεί ακόμη τρεις φορές ως στόπερ. Έχει παίξει στις 12 Δεκεμβρίου 2019 στο εκτός έδρας ματς κόντρα στη Βόλφσμπουργκ για τη φάση των ομίλων του Europa League. Σε εκείνο το παιχνίδι αγωνίστηκε για 90 λεπτά και η ομάδα του έχασε 1-0.

Στη Ligue 1 έπαιξε ως στόπερ στις 21 Δεκεμβρίου 2019 στο εκτός έδρας ματς με τη Στρασμπούρ από την οποία ηττήθηκε με σκορ 2-1. Ακόμη αγωνίστηκε και στις 23 Φεβρουαρίου 2020 στο εντός έδρας 1-1 με αντίπαλο τη Ρεμς. Με τη Σεντ Ετιέν έπαιξε τρία ενενηντάλεπτα και με τον Ολυμπιακό κάτι παραπάνω από 15 λεπτά με τις καθυστερήσεις. Σε κανένα ματς ως στόπερ δεν έχει νικήσει, αλλά το θέμα είναι πως για τον Μαρτίνς είναι μία λύση για τα προβλήματα του.