Ολυμπιακός: Οι «εκτελεστές» του Άρη

Αχμέντ Χασάν και Γιώργος Μασούρας είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού με τα περισσότερα γκολ σε βάρος του Άρη. Κι ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει πολλά σε αυτούς για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου. 

Ολυμπιακός: Οι «εκτελεστές» του Άρη

Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει φέτος σε όλους τους εγχώριους αγώνες του και αν το κάνει στην αποψινή (4/3-20.00) ρεβάνς με τον Άρη, θα έχει ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Καθώς με το 2-1 του πρώτου αγώνα, το γκολ του Ολυμπιακού στο σημερινό παιχνίδι θα μετατρέψει σε «βουνό» την ήδη δύσκολη προσπάθεια των Θεσσαλονικέων.

Στα τελευταία τρία χρόνια των αναμετρήσεων των δύο ομάδων (με συνεχόμενες νίκες του Ολυμπιακού μέχρι την πρόσφατη ισοπαλία για το πρωτάθλημα) υπάρχουν κάποιοι παίκτες με ιδιαίτερη παράδοση στο σκοράρισμα από πλευράς Πειραιωτών σε βάρος των «κίτρινων».

Οι δύο κορυφαίοι είναι αναμφίβολα ο Αχμέντ Χασάν και ο Γιώργος Μασούρας, καθώς έχουν βάλει από 5 γκολ ο καθένας στον Άρη! Ο Αιγύπτιος ήταν αυτός που σκόραρε τα τέρματα στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στο Φάληρο, ενώ στην πρώτη του σεζόν με τον Ολυμπιακό είχε πετύχει γκολ νίκης στο «Κλ. Βικελίδης» για το πρωτάθλημα. Ενώ και ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ έχει βάλει γκολ και στις δύο έδρες. Είναι λογικό ο Πέδρο Μαρτίνς να πιστεύει ότι θα συνεχίσουν αυτή την παράδοση και σκέφτεται να τους χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα του επαναληπτικού.

Από κει και πέρα, δύο γκολ στον Άρη έχουν σημειώσει οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Μαντί Καμαρά και Ανδρέας Μπουχαλάκης (τα φετινά της νίκης στο Χαριλάου για το πρωτάθλημα), ενώ μία φορά έχουν σκοράρει ο Κώστας Φορτούνης (στο πρόσφατο 1-1) και ο απών από το σημερινό ματς Ματιέ Βαλμπουενά.