Φερέιρα: «Φοβάμαι ξέσπασμα της Covid-19»

Ο Αμπελ Φερέιρα δήλωσε ότι φοβάται ένα νέο ξέσπασμα covid-19 στην Παλμέιρας  και τόνισε ότι αισθάνθηκε έκπληξη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όταν έφτασε στην Βραζιλία.

Φερέιρα: «Φοβάμαι ξέσπασμα της Covid-19»

H Παλμέιρας αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 εκτός έδρας με την Κορίνθιανς για το πρωτάθλημα Paulista, με την αντίπαλο ομάδα να έχει εμφανίσει 19 μολύνσεις, ανάμεσά τους οκτώ παίκτες, δύο ημέρες πριν από το παιχνίδι.

«Φοβάμαι ένα νέο ξέσπασμα covid-19. Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στην ευθύνη όλων. Όταν έφτασα στη Παλμέιρας, ήμουν λίγο έκπληκτος, γιατί στην Ευρώπη, τουλάχιστον στην Πορτογαλία, είχαμε δύο φορές καραντίνα, με όλους να μένουν στο σπίτι και να βγαίνουν για να αγοράσουν βασικά τρόφιμα. Και όταν έφτασα στη Βραζιλία, διαπίστωσα ότι οι κανόνες έπρεπε να είναι πιο αυστηροί», είπε ο Πορτογάλος προπονητής, που είχε εξεταστεί θετικός.

«Με τρομάζει να βλέπω τον αριθμό των νεκρών. Δύο χιλιάδες ή 5.000 νεκροί για μένα είναι το ίδιο. Λατρεύω το ποδόσφαιρο, είμαι παθιασμένος με το άθλημα, αλλά η ζωή είναι πάνω από το ποδόσφαιρο. Πρέπει να αναλάβουμε περισσότερη ευθύνη, για μένα, για εσάς, για όλους μας», πρόσθεσε.

«Φοβάμαι όταν ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω τις ειδήσεις σχετικά με τον αριθμό των θανάτων, τον αριθμό ανθρώπων στα νοσοκομεία. Πρέπει να ξεχάσουμε την αντιπαλότητα και να παλέψουμε για έναν σκοπό, επειδή ο ιός είναι ένας αντίπαλος που σκοτώνει. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου σήμερα. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Γνωρίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι επιχείρηση και όλοι πρέπει να εργαστούμε, χρειαζόμαστε χρήματα για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας, αλλά πρέπει να είμαστε κοινωνικά υπεύθυνοι αυτή τη στιγμή, δηλαδή να μείνουμε περισσότερο στο σπίτι και να δούμε αν μπορούμε να εξαλείψουμε αυτόν τον αντίπαλο, γιατί τόσο εδώ όσο και στην Ευρώπη είναι δύσκολο», κατέληξε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ.

Την Τετάρτη (3/3), η Βραζιλία κατέγραψε 1.840 θανάτους από το covid-19, ένα απόλυτο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας