Η βαθμολογία αδιάψευστος μάρτυρας…

Όταν ο Αμπέλ Φερέιρα αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την προπονητική καριέρα του στην Παλμέιρας, ο «Δικέφαλος» ήταν τέσσερις πόντους πίσω από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την ολοκλήρωση και της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η βαθμολογία αδιάψευστος μάρτυρας…

Μάλιστα ο διάδοχός του, Πάμπλο Γκαρσία, πίστευε ότι θα συνέχιζε και ο ίδιος να κυνηγάει από κοντά τον Ολυμπιακό και γιατί όχι και να τον προσπεράσει στη βαθμολογία. Με άλλα λόγια ο Ουρουγουανός τεχνικός ευελπιστούσε να έχει πορεία ανάλογη ή και καλύτερη από τον προκάτοχό του.

Με το ξεκίνημα ο Γκαρσία έκανε τις πρώτες του εμπρηστικές δηλώσεις για να κερδίσει και τον κόσμο του ΠΑΟΚ λέγοντας ότι «παίζουμε ντέρμπι κάθε Κυριακή και οι… άλλοι δίνουν φιλικά», όταν κέρδιζε τον Παναιτωλικό και τη Λαμία. Όταν ήρθε το πρώτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (1-1), ο κόουτς του ΠΑΟΚ ανέφερε ότι «για τη βαθμολογική διαφορά εμείς οι ίδιοι φταίμε, γιατί το επίπεδο των δύο ομάδων είναι πάνω κάτω το ίδιο». Συνεχίζοντας προσέθεσε πως «είναι πλασματική η διαφορά, εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα».

Στο δεύτερο ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο «Δικέφαλος» γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 και εκεί δεν υπήρχε πλέον καμία δικαιολογία. Άλλα … στραπάτσα ήταν οι ήττες από Άρη (1-0), Ατρόμητο (3-2) και Αστέρα Τρίπολης (2-1), καθώς και οι ισοπαλίες στους αγώνες με Λάρισα (1-1), ΑΕΚ (2-2) και Απόλλωνα Σμύρνης (2-2). Τα αποτελέσματα δεν δικαιώνουν τον Γκαρσία, γιατί το -4 του Φερέιρα, το έκανε -15 και αν συνεχίσει έτσι μέχρι το φινάλε, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να μείνει και εκτός Ευρώπης.

Επίσης, ο Γκαρσία προσπαθεί να περάσει στον κόσμο ότι η ομάδα του αδικείται από τη διαιτησία, ώστε να μην ευθύνεται μόνο αυτός για τα άτυχα αποτελέσματα και τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου.

Επειδή, όμως, το ψέμα (ότι ο ΠΑΟΚ είναι ισοδύναμος με τους Πειραιώτες) έχει κοντά ποδάρια, ο καθρέφτης -που είναι η επίσημη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ- είναι αδιάψευστος μάρτυρας και λέει ότι οι Θεσσαλονικείς είναι 15 πόντους μακριά από τον Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο των δύο ομάδων δεν είναι πάνω κάτω το ίδιο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τεράστια διαφορά από τον αντίπαλό τους. Εξάλλου οι «ερυθρόλευκοι» πήραν άνετη ισοπαλία στην Τούμπα, ενώ φιλοδώρησαν με τρία γκολ τον συνδιεκδικητή του τίτλου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Επιπλέον ο προκάτοχος του Πάμπλο Γκαρσία, ο Πορτογάλος Αμπέλ Φερέιρα, ήταν βάσει αποτελεσμάτων σαφώς καλύτερος από τον μέχρι πρότινος προπονητή της ομάδας Νέων του ΠΑΟΚ, καθώς μέχρι την αποχώρησή του η ομάδα βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι ο Φερέιρα πήρε και το Κόπα Λιμπερταδόρες με την Παλμέιρας.

Ο Ιβάν Σαββίδης από την πλευρά του στηρίζει στην παρούσα φάση την επιλογή του Πάμπλο Γκαρσία για τον πάγκο του συλλόγου, αλλά σίγουρα τα επόμενα παιχνίδια και ειδικά τα πλέι οφ θα αποτελέσουν εξετάσεις για την παραμονή ή όχι του Ουρουγουανού στο τιμόνι των Θεσσαλονικέων.